Hlavní obsah

Světová jednička Šwiateková nedala Gauffové šanci a v San Diegu je v semifinále

Světová jednička Iga Šwiateková se po příletu z Ostravy do San Diega a úvodní třísetové bitvě už adaptovala na americké podmínky a ve čtvrtfinále ztratila proti domácí Coco Gauffové pouhé tři gamy. Polská tenistka přehrála světovou osmičku 6:0, 6:3 a přiblížila se osmému titulu v sezoně.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Světová jednička Iga Šwiateková na turnaji v San Diegu.

Článek

Šwiateková se utkala s Gauffovou v červnu ve finále Roland Garros, i předtím ji porazila dvakrát ve dvou setech. A totéž zopakovala v pátek v San Diegu. Na každém turnaji, kde Gauffovou vyřadila, získala titul: loni v Římě i letos v Miami a na pařížském grandslamu.

"Byl to jeden z těch zápasů, kdy mám pocit, že ho kontroluju od první chvíle," pochvalovala si Šwiateková. "Kanára" letos uštědřila již podvacáté, což je nejvíce od Sereny Williamsové a jejích 25 v roce 2013.

V semifinále čeká jednadvacetiletou Polku další domácí tenistka Jessica Pegulaová. Minulou neděli Šwiateková v ostravském finále podlehla Barboře Krejčíkové. Druhou semifinálovou dvojici v San Diegu tvoří Američanka Danielle Collinsová a Chorvatka Donna Vekičová, osmifinálová přemožitelka Karolíny Plíškové.

Tenisový turnaj žen v San Diegu (tvrdý povrch, dotace 757.900 dolarů)
Dvouhra - čtvrtfinále
Šwiateková (1-Pol.) - Gauffová (6-USA) 6:0, 6:3
Collinsová (USA) - Badosaová (2-Šp.) 7:6 (7:5), 6:4
Vekičová (Chorv.) - Sabalenková (3-Běl.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:1
Pegulaová (4-USA) - Keysová (USA) 6:4, 7:5

Reklama

Související témata: