Hlavní obsah

Svrčinovo kuriózní vítězství. Soupeř zápas odchodil a neunesl trest od rozhodčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý český tenista Dalibor Svrčina postoupil na challengeru v korejském Soulu do čtvrtfinále poté, co porazil Američana Steva Johnsona 6:2, 3:6 a 6:1. Jeho vítězství však bylo poněkud zvláštní. Ve třetím setu byl totiž jeho soupeři za stavu 5:1 pro českého mladíka udělen trestný game, jelikož Američan zřejmě zapomněl, že hraje zápas. Bezmyšlenkovitě plácal do míčků a po kurtu se sotva ploužil. Není tedy divu, že umpirovému rozhodčímu už s ním došla trpělivost.

Foto: Sport.cz

Dalibor Svrčina patří k velkým nadějím českého tenisu.

Článek

Zápas mezi Svrčinou a bývalým 21. tenistou světa Johnsonem měl vskutku podivný průběh. První sada patřila dvacetiletému českému mladíkovi, který ji získal hladce poměrem 6:2. Druhý set však byl v režii dvaatřicetiletého hráče a o vítězi musela rozhodnout až třetí sada.

V té nejprve Svrčina získal díky udělení trestného fiftýnu brejk na 3:1, a poté už s americkým tenistou neměl moc práce. Johnson začal zápas slušně „flákat." Pro českého tenistu tedy nebylo těžké se dostat do vedení 5:1.

Za stavu 15:15 v sedmém gamu už rozhodčímu došla s „líným" Američanem trpělivost. Jelikož už mu trestný fiftýn v zápase udělil, tentokrát mu udělil rovnou trestný game, a tak se Svrčina mohl radovat z vítězství a postupu do čtvrtfinále, kde ho v pátek od 4 hodin ráno SELČ čeká Číňan Wu I-ping.

„Děláš si ze mě srandu? To jsi nemohl nechat odehrát ještě dva míče? Pak by vyhrál," začal se rozčilovat Johnson směrem k umpirovému rozhodčímu, když si šel s českým tenistou podat ruce. „Sorry, hodně štěstí," řekl mu Svrčina. „Ne, ty si v pohodě," odvětil mu Američan.

„Já pravidla nevymýšlím Steve. Nesnažil ses vyhrát zápas," řekl 115. tenistovi světa rozhodčí. „Já se snažím si neoddělat kolena," nenechal se odbýt Johnson. Umpirový si však stál za svým. „Takhle prostě hrát nemůžeš, není to profesionální. Nedělám to rád, ale to jsou pravidla," ukončil diskusi s viditelně rozladěným tenistou rozhodčí. Johnson pak nasupeně odkráčel do šatny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články