Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Juvanová 2:6, 5:7Plíšková na první finále v sezoně nedosáhla. Stopku jí vystavila mladá Slovinka

Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková na finále antukového turnaje ve Štrasburku nedosáhla. V pátečním semifinále prohrála po setech 2:6 a 5:7 se Slovinkou Kajou Juvanovou. Třicetileté rodačce z Loun vůbec nevyšla úvodní sada, a i když v druhém setu předvedla zlepšení v herním projevu, 81. hráčka žebříčku WTA byla nad její síly.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Karolína Plíšková na archivním snímku.

Článek

Plíšková tak nenaváže na triumf Barbory Krejčíkové z minulého roku. Ve Štrasburku, kam dostala divokou kartu, bojovala o 33. finále v kariéře a útočila na sedmnáctý titul. Po prosincové zlomenině ruky má v této sezoně bilanci 5:7. Všech pět výher vybojovala na antuce.

Někdejší světová jednička přesto prožila v generálce na grandslam Roland Garros nejlepší turnaj v této sezoně a od loňského srpna. Její přemožitelka Juvanová, které patří v žebříku WTA 81. místo, se utká o premiérový titul v kariéře s Angelique Kerberovou z Německa, nebo domácí Oceane Dodinovou.

Dvojnásobná grandslamová finalistka Plíšková nevstoupila do prvního vzájemného zápasu s Juvanovou dobře. Ztratila dvakrát servis a prohrála první set po osmadvaceti minutách. Ve druhém se Plíšková hrající s obvázaným stehnem zlepšila. Za stavu 5:5 ale využila soupeřka brejkbol a podávala na vítězství v zápase. Přestože si Češka také vypracovala jeden brejk, o devět let mladší soupeřka jej odvrátila a využila hned první mečbol.

Hradecká je ve finále deblu

Lucie Hradecká si ve Štrasburku zahraje letos podruhé o titul ve čtyřhře. Společně s indickou spoluhráčkou Saniou Mirzaovou postoupila do finále po výhře 6:3, 6:3 nad bělorusko-americkým párem Lidzija Marozavová, Kaitlyn Christianová.

Šestatřicetiletá Hradecká s o rok mladší Mirzaovou už letos neúspěšně bojovaly o titul na zelené antuce v Charlestonu. Trojnásobná grandslamová vítězka a dvojnásobná olympijská medailistka Hradecká má na kontě 26 deblových triumfů, loni v létě vyhrála dva turnaje s Marií Bouzkovou. Finálovými soupeřkami česko-indického páru budou brněnská rodačka Nicole Melicharová-Martinezová z USA a Australanka Darja Savilleová.

ŠTRASBURK (antuka, dotace 251 750 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Juvanová (Slovin.) 2:6, 5:7
Kerberová (2-Něm.) - Dodinová (Fr.) 7:6 (7:2), 1:0 skreč
Čtyřhra - semifinále:
Mirzaová, Hradecká (1-Indie/ČR) - Marozavová, Christianová (Běl./USA) 6:3, 6:3.
RABAT (antuka, dotace 251 750 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Liuová (USA) - Bondárová (5-Maď.) bez boje
Trevisanová - Bronzettiová (obě It.) 6:3, 6:3
Čtyřhra - finále:
Hozumiová, Ninomijaová (1-Jap.) - Niculescuová, Panovová (2-Rum./Rus.) 6:7 (7:9), 6:3, 10:8.
ŽENEVA (antuka, dotace 597 900 eur)
Dvouhra - semifinále:
Ruud (2-Nor.) - Opelka (4-USA) 7:6 (7:2), 7:5
J. Sousa (Portug.) - Gasquet (Fr.) 6:2, 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Mektič, Pavič (1-Chorv.) - Jebavý, Reese (ČR/USA) 7:6 (10:8), 7:6 (8:6)
LYON (antuka, dotace 597 900 eur)
Dvouhra - semifinále:
Molčan (SR) - De Minaur (4-Austr.) 7:6 (7:2), 6:2
Norrie (1-Brit.) - Rune (Dán.) 6:2, 5:7, 6:4

Reklama

Související témata: