Hlavní obsah

Badosaová - Krejčíková 6:3, 4:6, 7:6Spektakulární drama. Krejčíková v tie breaku třetího setu padla. Titul bere Španělka

Sydney
Aktualizováno

Hned na svém prvním turnaji v sezoně hrála česká tenistka Barbora Krejčíková o titul. Ve finále turnaje v Sydney bojovala v úchvatném dramatu se Španělkou Paulou Badosaovou. Češka hrála v druhém zápase po sobě zkrácenou hru třetí sady. Na rozdíl od semifinále s Estonkou Kontaveitovou však tentokrát koncovku nezvládla. Titul ze Sydney bere devátá hráčka světa.

Foto: twitter:@WTA_insider, Twitter

Španělská tenistka Paula Badosaová vyhrála turnaj v australském Sydney - jednu z generálek na první grandslamový turnaj sezony.

Článek

Šestadvacetiletá Krejčíková sice dokázala po ztrátě prvního setu srovnat a v rozhodující sadě vymazat ztrátu 0:2, na čtvrtý titul v kariéře však nedosáhla. Zkrácenou hru prohrála 4:7 a Badosaovou prohrála i třetí vzájemné utkání.

Ve druhé sadě Krejčíková získala rozhodující brejk v deváté hře a vyrovnala. V rozhodujícím setu vítězka Roland Garros opět prohrávala 0:2, ale znovu dokázala srovnat.

Duel nakonec musel rozhodnout tie-break, ve kterém se Španělka ujala vedení 5:2. Poté sice Krejčíková odvrátila první mečbol, ale podobný obrat jako v semifinále s Estonkou Anett Kontaveitovou, kdy úspěšně čelila sedmi mečbolům, se nekonal.

Krejčíková tak s Badosaovou prohrála i třetí vzájemné utkání a v generálce na Australian Open, které odstartuje v pondělí, na čtvrtý titul v kariéře nedosáhla. Španělka na okruhu WTA triumfovala potřetí.

"Byl to pro mě další velký zápas, musím pogratulovat Paule, hrála výborný zápas, zaslouží si váš potlesk a přeji jí také hodně štěstí v dalším týdnu," řekla ješě na kurtu krátce po dalším kariérním finále Krejčíková, pro níž byl podnik v Sydney prvním turnajem sezony.

I Badosaová ocenila soupeřku, a zejména za třetí set naprosto zaslouženě. "Obě jsme dnes hrály na absolutní hraně, takže by nebylo příjemné takový zápas prohrát," citovala Badosaovou agentura Reuters. "Je mi ctí, sledovat, jak se Barbora zlepšuje, a hrát proti ní," dodala.

Tenisový turnaj v Sydney (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 703.580 dolarů):
Dvouhra - finále:
Badosaová (5-Šp.) - Krejčíková (3-ČR) 6:3, 4:6, 7:6 (7:4).

Reklama

Související témata: