Hlavní obsah

Tenisová hvězda po životním triumfu: Díky mami!

Monte Carlo/Praha

Řecká tenisová hvězda Stefanos Tsitsipas si na turnaji v Monte Carlu došel pro svůj první triumf na turnaji série Masters. Slavit mohl po výhře dvakrát 6:3 nad svým ruským rivalem Andrejem Rubljovem. Po zápase se rozpovídal o tom, kdo ho nejvíce motivoval v tenisové kariéře.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Stefanos Tsitsipas ovládl turnaj v Monte Carlu

Článek

Stefanos Tsitsipas se narodil do sportovní rodiny, jeho dědeček Sergei Salnikov získal s fotbalovým týmem Ruska zlatou medaili na olympijských hrách v roce 1956 v Melbourne, ale byl to někdo jiný, kdo se stal jeho největším sportovním vzorem.

Jeho matka Julie Salnikovová byla totiž profesionální tenistkou, které se povedlo vybojovat juniorský titul právě na turnaji v Monte Carlu. Teď, o třicet let později, mohl Tsitsipas zapsat i své jméno na listinu vítězů.

„Je to neuvěřitelné. Když jsem poprvé navštívil turnaj v Monte Carlu, bylo mi šest. Mamka mi tady ukázala svoje jméno a já jsem byl ohromený," vzpomínal a dodává, že byl neskutečně šťastný poté, co vybojoval svůj triumf na stejném turnaji. „Měl jsem ohromnou vůli, abych mohl sdílet titul s mamkou," říká světová pětka.

Tsitsipas také sdělil, co si myslí, že bylo jedním z jeho klíčů k celkovému vítězství. „Správně dýchání je něco, na čem jsem pracoval posledních pár měsíců se svým psychologem," řekl Řek. „Považuji ho za velmi důležité, pomáhá mi se ovládat," dodal.

S ovládáním svých emocí na kurtu měl v minulosti problémy. Jednou třeba zranil svého otce úlomkem ze své rakety, poté, co ji naštvaně zahodil. Nyní se zdá, že přišel na to, jak kontrolovat své chování a směle míří k dalším úspěchům.

Reklama

Související témata: