Hlavní obsah

Tenisový turnaj v Doksech vyhráli Šodek a Šlitrová

DOKSY

Osmnáctiletý David Šodek z pražské Sparty a o osm let starší Pavlína Šlitrová z Orla Hrádek nad Nisou vyhráli v úterý v Doksech na Českolipsku dvouhry celostátního tenisového turnaje mužů a žen nejvyšší tuzemské kategorie A.

Článek

Nenasazený Šodek, jeden z favoritů letošní Pardubické juniorky, porazil ve finále po třísetovém boji letošního semifinalistu mistrovství republiky mužů Jakuba Praibiše z TK Ústí nad Labem.

Bývalá juniorská reprezentantka Šlitrová, která musela slibnou kariéru přerušit kvůli zranění, přehrála ve finále osmnáctiletou Petru Niedermayerovou z ŽLTC Brno přesvědčivě 6:4, 6:3.

Turnaj v Doksech, který je jedním šesti turnajů nejvyšší kategorie A na otevřených dvorcích v České republice a součástí prestižního seriálu Optim tour, byl dotován částkou 69 000 korun.

DOKSY:
Muži - dvouhra - semifinále:
Praibiš (1-TK Ústí nad Labem) - Tomiška (4-Pernštýn Pardubice) 4:6, 6:1, 6:3, Šodek (Sparta Praha) - Michalička (5-Start Praha) 6:3, 6:2.
Finále: Šodek - Praibiš 3:6, 6:2, 6:4.
Čtyřhra - finále: Kočíb, Kohout (Aritma Praha/Sparta Praha) - Urban, Štengl (Slavia VŠ Plzeň) 6:4, 6:4.
Ženy - dvouhra - semifinále: :
Niedermayerová (7-ŽLTC Brno) - Belblová (5-Slavia VŠ Plzeň) 6:3, 6:2, Šlitrová (13-Orel Hrádek n. Nis.) - Husáková (Přerov) 6:3, 6:2.
Finále: Šlitrová - Niedermayerová 6:4, 6:3.
Čtyřhra - finále: Zálabská, Vykydalová (LTC Pardubice/TK Šumperk) - Plechatá, Bachmannová (LTC Modřany/Oáza Praha) 4:6, 6:4, 7:6 (8:6).

Reklama

Související témata: