Hlavní obsah

Tenista Federer v Cincinnati ukončil sedmiměsíční čekání na titul

CINCINNATI

Druhý tenista světa Roger Federer ukončil sedmiměsíční čekání na titul. Ve finále turnaje Masters v Cincinnati dnes porazil devětadvacetiletý Švýcar domácího Američana Mardyho Fishe 6:7, 7:6 a 6:4.

Foto: John Sommers II, Reuters

Roger Federer porazil ve finále v Cincinnati domácího Mardyho Fishe.

Článek

Federer nastoupil ke svému 90. finále v kariéře a dlouho to vypadalo, že na 63. titul nedosáhne. Fish vyhrál první set v tie-breaku a také druhou sadu musela rozuzlit zkrácená hra. Tu však pro sebe získal švýcarský tenista a ve třetím setu rozhodl o vítězství.

Federer vyhrál v Cincinnati i v letech 2005, 2007 a 2009 a o rok staršího Fishe připravil o premiérový triumf na turnaji série Masters. Švýcar si naopak připsal už 17. titul na elitních podnicích a v tabulce se vyrovnal na druhém místě Andremu Agassimu. Na vedoucího Rafaela Nadala ze Španělska ztrácí jediný triumf.

Federer tímto triumfem také ukončil sérii tří finálových proher za sebou. Bývalý první hráč světa se letos radoval z vítězství na Australian Open, pak však neuspěl v bojích o titul v Madridu, Halle a Torontu. Kdyby Federer dnes Fishe neporazil, poprvé v kariéře by prohrál čtyři finále za sebou.

Turnaj mužů v Cincinnati (tvrdý povrch, dotace 2,43 milionu dolarů)
Dvouhra - finále:
Federer (3-Švýc.) - Fish (USA) 6:7 (5:7), 7:6 (7:1), 6:4.

Reklama