Hlavní obsah

Tenista Gasquet bude v nové sezóně trénovat s Bruguerou

Paříž

Francouzský tenista Richard Gasquet se bude v příští sezóně připravovat pod vedením dvojnásobného vítěze Roland Garros Sergiho Bruguery. Devátý hráč světového žebříčku angažování nového trenéra potvrdil listu L'Equipe, spolupráce s někdejší španělskou hvězdou prý naplno začne fungovat v únoru.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Francouzský tenista Richard Gasquet na Turnaji mistrů v Londýně.

Článek

Gasquet se nečekaně rozešel s dosavadním koučem Riccardem Piattim během Turnaje mistrů. Italský trenér z Londýna odcestoval s vysvětlením, že se chce více věnovat rodině. Aktuální francouzská jednička se pak musela zcela spolehnout na pomoc krajana Sebastiena Grosjeana, s nímž nyní hodlá spolupracovat i nadále.

Bruguera ukončil kariéru v roce 2002 a nyní provozuje s otcem Luisem tenisovou akademii v rodné Barceloně. Dvaačtyřicetiletý vynikající antukář na okruhu ATP získal 14 turnajových titulů, v letech 1993 a 1994 triumfoval na Roland Garros. Z olympijských her v Atlantě má stříbrnou medaili z dvouhry. Na žebříčku ATP byl nejvýše třetí.

Reklama

Související témata:
  Skreč Auger-Aliassime - Lehečka Skreč konec
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.