Hlavní obsah

Tenista Kyrgios na OH v Paříži hrát nebude, ani kdyby se stihl uzdravit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tenista Nick Kyrgios za Austrálii na olympiádě v Paříži hrát nebude, ani kdyby byl zdravý. Finalista předloňského Wimbledonu ve sloupku pro deník Fairfax uvedl, že jde o reakci na to, jak se k němu reprezentační vedení chovalo před hrami v roce 2016. Ve sloupku, který převzala i další australská média, navíc připustil, že vážně uvažuje o ukončení kariéry, po níž by se rád věnoval komentování.

Foto: Profimedia.cz

Tenista Nick Kyrgios na letošním Australian Open působí jako komentátor

Článek

Osmadvacetiletý Kyrgios má dlouhodobé zdravotní problémy, kvůli kterým od října 2022 odehrál na okruhu ATP jediný zápas. „Jednu věc vám můžu zaručit. A to i kdybych se dal do pořádku, tak na olympiádě hrát nebudu,“ uvedl bývalý třináctý hráč světa.

„Na to, jak se ke mně v roce 2016 chovali, nikdy nezapomenu,“ napsal Kyrgios. Jeho účast na hrách v Riu de Janeiru zpochybnila tehdejší šéfka australské výpravy Kitty Chillerová, která jako důvod uvedla urážení rozhodčích, soupeřů i diváků a další problémy s disciplínou.

„Že mi zakázali hrát na olympiádě, byla hanba. Byl jsem tehdy na třináctém místě žebříčku a měl jsem reálnou šanci na medaili. Nemůžu jim proto zapomenout, že mi zakázali reprezentovat kvůli chování,“ prohlásil vítěz sedmi turnajů a dodal, že s reprezentací nejspíš skončil nadobro.

„Před osmi lety jsem chtěl reprezentovat, ale teď už nemůžu říct, že bych tuhle touhu měl. A buďme upřímní, často jsem měl pocit, že Austrálie mě ani v reprezentaci nechtěla. Jak už jsem řekl mnohokrát, často se víc doma cítím mimo domov,“ dodal.

Současná zdravotní pauza ho navíc donutila k zamyšlení o dalším životě. „Skutečnost je taková, že část mne samotného ví, že můj čas ve sportu už nejspíš skončil. Dospěl jsem do bodu, kdy je život po tenisu perspektivou, která mě láká,“ napsal ve sloupku.

Kyrgios se na letošním Australian Open naplno ponořil do práce pro média. Zápasy komentuje pro ESPN a má i vlastní televizní pořad. Spolupracuje i s dalšími stanicemi a vyzkoušel si rovněž vedení rozhovoru na kurtu. „Mohl bych cestovat po celém světě a vydělávat opravdu dobré peníze komentováním sportovních akcí nebo dělat vlastní televizní show,“ napsal Kyrgios o svých vyhlídkách.

Reklama

  2 : 6, 7 : 6, 3 : 6 Dimitrov - Menšík 2 : 6, 7 : 6, 3 : 6 konec
20240427T18 : 35:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  0 : 6, 2 : 6 Macháč - Shelton 0 : 6, 2 : 6 konec
20240427T20 : 00:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton
  Kruegerová - Bejlek dnes 11 : 00
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Vondroušová - Andrejevová dnes 14 : 30
20240428T14 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová