Hlavní obsah

Tenistkám startují v Thajsku nad hlavami letadla

BANGKOK/PRAHA

Jen startující letadla ruší české tenistky v přípravě na víkendové utkání Světové skupiny II Fed Cupu proti Thajsku. V Bangkoku se usídlily v hotelovém komplexu s kurty, bazény a restauracemi, který nemusí ani opustit, takže mohou trénovat v naprostém klidu. Kapitán Tomáš Petera už má jasno o nominaci pro čtvrteční losování.

Foto: www.tripod.com

Nicole Vaidišová

Článek

Petera podle očekávání počítá, že nahlásí do dvouher jedničku Nicole Vaidišovou a o zbylé zápasy se podělí Iveta Benešová (sobota) s Klárou Koukalovou (neděle). Benešová by měla v neděli vytvořit deblový pár s Barborou Strýcovou. "Takhle to mám vymyšlené, pokud nikdo z nich neonemocní nebo se ještě do utkání nezraní," řekl Petera.

Tenistkám v hotelu Rama Gardens nic nechybí. K dispozici mají pět kurtů včetně centrálního, cestou k nim jsou tři bazény a jídlo mohou vybírat ve čtyřech restauracích. "Nos jsme odtud nevystrčili a ani to neplánujeme. Je to tu neskutečné," rozplýval se Petera.

Pohodu favoritek utkání, z kterého vítězky postoupí do červencové baráže o postup mezi elitní fedcupovou osmičku, ruší jen letiště. Každou chvilku z něj startují letadla a hluk se rozléhá všude kolem. "Už známe všechny typy letadel a tipujeme, kam které letí. Vylétají sice úplně přes kurty, což je velký rachot, ale holkám to při hře nevadí," řekl Petera.

Vaidišová láka thajské televizní štáby

Na kurtu si spolu v tréninku zahrály Vaidišová s Benešovou a na vedlejším dvorci se proháněly Koukalová se Strýcovou. České tenistky ve středu také absolvovaly tiskovou konferenci s místními novináři. Kvůli loňské vítězce turnaje WTA v Bangkoku Vaidišové přijely čtyři televizní štáby.

"Nicole znají dokonale, ale jinak to byla legrace, protože vůbec nevěděli, na co se nás mají ptát. Bylo ticho. Bez Tanasugarnové nás vidí jako favority," řekl Petera. Bývalá devatenáctá hráčka světa Tamarine Tanasugarnová překvapivě v nominaci Thajska chybí, v českém týmu o důvodech její absence nic nevědí.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton