Hlavní obsah

Tenistku Raducanuovou již nevede trenér Tursunov, skončil po dvou měsících

Britská tenistka a loňská vítězka US Open Emma Raducanuová již nespolupracuje s trenérem Dmitrijem Tursunovem. Ruský kouč se rozhodl podle britských médií dát přednost někomu jinému. Ve funkci vydržel jen zhruba dva a půl měsíce. Devatenáctiletou Raducanuovou zatím povede Jez Green, jenž působil jako kondiční trenér u Andyho Murrayho.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Britská tenistka Emma Raducanuová na turnaji v Soulu. Archivní foto

Článek

Devětatřicetiletý Tursunov vedl Raducanuovou od konce července. Britská tenistka s ním vyhrála osm zápasů z patnácti a dostala se do semifinále turnaje v Soulu. Při obhajobě triumfu na US Open vypadla v prvním kole s Francouzkou Alizé Cornetovou. "Chtěla s Tursunovem pokračovat, ale ruský trenér se rozhodl odejít a spolupracovat s jiným hráčem," napsal Sky Sports.

Moskevský rodák Tursunov byl čtvrtým trenérem Raducanuové za posledních šestnáct měsíců. Před ním vedli devatenáctiletou tenistku Nigel Sears, Andrew Richardson a Torben Beltz. Senzační vítězka loňského US Open, kde triumfovala po postupu z kvalifikace, léčí v současné době zraněné zápěstí. Figuruje ale v nominaci britského týmu, který v listopadu zabojuje o Pohár Billie Jean Kingové.

Reklama

Související témata: