Hlavní obsah

Tetování? Bude, bude. Trenérovi Vondroušové mrznul úsměv na rtech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi to byla ze strany kouče Jana Hernycha trochu neprozřetelná sázka, ale každopádně ji hodlá dodržet. V případě grandslamového vítězství své svěřenkyně slíbil, že se nechá tetovat. A po Wimbledonu ho návštěva tetovacího salonu nemine. „Já jinak na ty kérky moc nejsem,“ povzdechl si bývalý tenista a daviscupový reprezentant.

Jaké tetování? Nechci, aby měl nějakou kravinu, trenér je z toho vyděšenej, práskla Markéta VondroušováVideo: Sport.cz

 
Článek

Vondroušovou vedl už v roce 2019 až do finále na Roland Garros, pak se ale jejich cesty rozešly, když Hernych s partnerkou čekali narození čtvrtého dítěte. Mentor Vondroušové Jiří Hřebec dal ale úspěšnou dvojici letos zase dohromady. A současnou spolupráci tak bude 44letému Hernychovi připomínat i obrázek na těle.

Jaký? „To zatím nevíme, ale snad to bude brzy," věří Vondroušová. V britských médiích se objevilo, že se uvažuje např. o jahodě symbolizující tradiční wimbledonský pokrm. Tenistku zase rozesmála myšlenka, že by měl kouč vytetovanou její podobiznu.

Zatímco Vondroušová, která má na těle spousty nejrůznějších tetování, se tématem evidentně dobře baví, Hernych je o něco rozpačitější.

„My se společně musíme dohodnout, kam, co, jak," vykládal Hernych a trochu mu u toho mrznul úsměv na rtech. „Ale bude to," ujistila Vondroušová.

Původně měl tetovací rituál proběhnout už v Londýně, časově to však nevycházelo. „Byl tam hroznej šrumec kolem Markéty. Vůbec jsme neměli prostor. Asi by to ale bylo spontánnější," povzdechl si Hernych, že už to mohl mít za sebou.

Vondroušová si každopádně pořídí další kérku. S tím nemá vůbec problém. „Tetování mi dělají všechno holky. V tenisu jsou kluci potetovaní celkem dost a myslím, že to nikdo moc neřeší. Pro mě je super, že jsem vyhrála Wimbledon a jsem pokérovaná. Lidi to musí brát, že to je normální," řekla Vondroušová.

Poslední dny mám v úplné mlze, přiznává šampionka Markéta Vondroušová. Trofej bude asi v ložniciVideo: Sport.cz

Když se ale její trenér ohlédne za minulými dvěma týdny, pak mu v paměti uvízly úplně jiné, podstatnější věci.

„Bylo úžasné, jak to Maky zvládla hlavou. To, co předvedla v Paříži (2019), tady jen potvrdila. Finále dala fantasticky. Celý turnaj hrála krásně agresivně, protože to na trávu t patří," potěšilo Hernycha.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.