Hlavní obsah

Tiafoe - Fucsovics 6:3, 7:6Tiafoe i Struff jsou ve Stuttgartu poprvé ve finále turnaje na trávě

Aktualizováno

Americký tenista Frances Tiafoe i domácí Jan-Lennard Struff si na turnaji ve Stuttgartu zahrají první finále na okruhu ATP na trávě. Třetí nasazený Tiafoe, který ve druhém kole vyřadil Jiřího Lehečku, porazil v semifinále Maďara Mártona Fucsovicse 6:3, 7:6. Struff zdolal čtvrtého nasazeného Poláka Huberta Hurkacze 3:6, 6:3 a 6:3.

Foto: Angelika Warmuth, Reuters

Frances Tiafoe si na turnaji ve Stuttgartu zahraje první finále na okruhu ATP na trávě

Článek

Tiafoe bude hrát o druhý titul v sezoně po dubnovém triumfu v Houstonu a třetí v kariéře. V případě vítězství se pětadvacetiletý Američan z jedenáctého místa v žebříčku posune poprvé do top ten. Ve finále turnaje ATP Tour je Tiafoe posedmé.

I třiatřicetiletý Struff je ve finále travnatého podniku poprvé, zatím hrál dvě na antuce a titulu se nedočkal. Ve Stuttgartu může být prvním domácím šampionem po Michaelu Stichovi, jenž triumfoval v roce 1991.

Boulterová se v Nottinghamu dostala poprvé do finále turnaje WTA

Tenisový turnaj na trávě v Nottinghamu bude mít domácí šampionku. O titul se v neděli utkají Britky Katie Boulterová a Jodie Anna Burrageová, které poprvé došly na WTA Tour tak daleko. Zároveň se postaraly o první britské finále na elitním okruhu od roku 1977.

Šestadvacetiletá Boulterová v semifinále zdolala o pět let starší krajanku Heather Watsonovou 6:4, 7:5. Už postupem do semifinále dosáhla životního úspěchu. Ve čtvrtfinále uspěla až na pátý pokus, když v pátek zdolala jinou britskou hráčku Harriet Dartovou. Radovat se může také z posunu do první stovky světového žebříčku, kam se vrátí po čtyřech letech.

"Znamená to pro mě hrozně moc, zvlášť když se mi to povedlo tady. Dala jsem do toho srdce a povedlo se," uvedla po postupu do finále Boulterová, která je na 126. místě pořadí WTA.

Její finálová soupeřka Burrageová figuruje ještě o pět příček níže, ale 72. hráčku světa Alizé Cortnetovou z Francie zdolala dvakrát 7:5.

Alexandrovová bude v ruském finále obhajovat titul

Ruská tenistka Jekatěrina Alexandrovová má šanci obhájit vítězství na turnaji v Hertogenboschi. V semifinále porazila Bělorusku Aliaksandru Sasnovičovou 6:1, 7:6 a v nedělním finále narazí na krajanku Veroniku Kuděrmětovovou. Nasazená jednička zdolala Slovenku Viktórii Hrunčákovou 6:3, 6:2.

Obě Rusky si zahrají šesté finále v kariéře. Alexandrovová může získat čtvrtý titul. Kuděrmětovová uspěla jen předloni v Charlestonu. Loni všechna tři finále prohrála.

Mužský turnaj může mít opět domácího vítěze. Tallon Griekspoor v semifinále porazil Fina Emila Ruusuvuoriho 6:4, 7:5 a zkusí napodobit loňský senzační triumf Tima van Rijthovena, jenž zdolal ve finále nasazenou jedničku Rusa Daniila Medveděva. Griekspoorovým soupeřem bude Australan Jordan Thompson, který vyřadil krajana Rinkyho Hijikatu. Životní jízdu 133. hráče světového žebříčku ukončil vítězstvím 7:6, 6:3.

Devětadvacetiletý Thompson je ve finále podruhé a opět v Hertogenboschi. V roce 2019 podlehl v souboji o titul Francouzi Adrianu Mannarinovi. Griekspoor už má na kontě jedno turnajové vítězství, které vybojoval v lednu v indickém Puné.

Turnaj v Hertogenboschi (tráva):
Ženy (dotace 225.480 eur):
Dvouhra - semifinále:
V. Kuděrmětovová (1-Rus.) - Hrunčáková (SR) 6:3, 6:2
Alexandrovová (4-Rus.) - Sasnovičová (7-Běl.) 6:1, 7:6 (7:1)
Čtyřhra - finále:
Aojamaová, Šibaharaová (3-Jap.) - Hrunčáková, Mihalíková (SR) 6:3, 6:3
Muži (dotace 750.950 eur):
Dvouhra - semifinále:
Thompson - Hijikata (oba Austr.) 7:6 (7:5), 6:3
Griekspoor (6-Niz.) - Ruusuvuori (Fin.) 6:4, 7:5
Čtyřhra - finále:
Koolhof, Skupski (1-Niz./Brit.) - Escobar, Nědovjesov (Ekv./Kaz.) 7:6 (7:1), 6:2
Turnaj mužů ve Stuttgartu (tráva, dotace 795.730 eur):
Dvouhra - semifinále:
Struff (Něm.) - Hurkacz (4-Pol.) 3:6, 6:3, 6:3
Tiafoe (3-USA) - Fucsovics (Maď.) 6:3, 7:6 (13:11)
Turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 259.303 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Boulterová - Watsonová (obě Brit.) 6:4, 7:5
Burrageová (Brit.) - Cornetová (Fr.) 7:5, 7:5
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.