Hlavní obsah

Šwiateková - Vondroušová 7:6, 6:1Rychlý konec českého derby! Vondroušová trápila světovou jedničku, přišel však hrozivý zlom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úřadující wimbledonské šampionce Markétě Vondroušové se to na prestižním podniku v Cincinnati proti světové jedničce Ize Šwiatekové nepovedlo. Polce podlehla 6:7 a 1:6. České tenisové derby mezi Karolínou Muchovou a Marií Bouzkovou trvalo jen chvíli. Za stavu 3:0 v první sadě totiž její krajanka kvůli zranění zápas vzdala.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Markéta Vondroušová v boji o postup do semifinále

Článek

Markéta Vondroušová i po svém fantastickém wimbledonském tažení pokračuje ve výborných výkonech. V Montrealu došla do osmifinále, na probíhajícím turnaji v Cincinnati je jež ve čtvrtfinále, když postupně vyřadila krajanku Siniakovou, Rusku Potapovovou a domácí Stephensovou, aniž by přišla o jediný set.

A také v úvodu duelu proti světové jedničce Šwiatekové měla navrch. V páté hře prolomila Polce podání a následně brejk potvrdila. V desáté hře pak šla wimbledonská vítězka servírovat na vítězství v setu, ale nadějně rozehranou partii nedotáhla do úspěšného konce.

Vondroušovou ztracený servis nerozhodil a při podání soupeřky opět získala náskok. Ani v tomto případě se ale českjé tenistce nepovedlo sadu dohrát. Šwiateková opět srovnala krok a vynutila si tie-break. Tam už měla navrch světová jednička poměrem 7:3.

Foto: Carter Skaggs, Reuters

Markéta Vondroušová během turnaje v Cincinnati

Druhý set se ale proměnil z pohledu české tenistky v horor. Pouze jednou ze čtyř pokusů udržela Vondroušová svůj servis a dění na kurtu opanovala favorizovaná Polka. Sadu vyhrála 6:1 a mohla slavit.

Čtvrtfinálové české derby mezi Karolínou Muchovou a Marií Bouzkovou se hrálo jen chvíli. Finalistka letošního French Open získala první tři hry zápasu a Bouzková následně utkání kvůli zdravotní indispozici vzdala.

"Takhle jsem postoupit nechtěla, Mary je moje kamarádka a není příjemné vidět, že má zdravotní problémy," vykládala na kurtu Muchová. Na zápas proti krajance se moc těšila a čekala napínavý zápas. "Měla bych to brát jako profesionálka, je to moje práce, ale měla jsem v hlavě, proti komu hraji. Čekala jsem těžký zápas. US Open se blíží, snad bude Mary v pořádku," svěřila se Muchová..

Turnaj v Cincinnati
Ženy (dotace 2,788.468 dolarů):
Dvouhra - čtvrtifnále:
Šwiateková (1-Pol.) - VONDROUŠOVÁ (ČR) 7:6 (7:3), 6:1
MUCHOVÁ (ČR) - BOUZKOVÁ (ČR) 3:0 skreč.
Gauffová (7-USA) - Paoliniová (It.) 6:3, 6:2
Čtyřhra - čtvtfinále:
Čchan Chao-čching, Olmosová (7-Tchaj-wan/Mex.) - KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ (1-ČR) 6:3, 6:4.
Muži (dotace 6,6 milionu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále.
Hurkacz (Pol.) - Popyrin (Austr.) 6:1, 7:6 (10:8)
Alcaraz (1-Šp.) - Purcell (Austr.) 4:6, 6:3, 6:4.

Reklama

  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 19 : 15
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová