Hlavní obsah

Trenér Bajin? Klíčové jsou výsledky, které po povedeném úvodu sezony nebyly dobré, říká Hrdlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla světovou jedničkou, její jméno v pavouku turnajů nahánělo strach i těm největším hvězdám světového tenisu. Ta doba je však pryč. Karolína Plíšková se potácí v těžké krizi, od květnového turnaje v Římě ovládla pouhé dva zápasy, v drtivé většině chodí k síti gratulovat soupeřkám k postupu. Mizérii české legendy už podruhé odnesl kouč Sasha Bajin, kterého nahradilo česko-kolumbijské duo Michal Franěk, Carlos Martínez. Manažer a manžel Karolíny Plíškové v jedné osobě Michal Hrdlička právě německému kouči připisuje výrazný podíl na neúspěších dvojnásobné grandslamové finalistky.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Plíšková marně hledá cestu zpět na vrchol

Článek

Sezonu 2023 nezačala Karolína Plíšková vůbec marně. Čtvrtfinále Australian Open dávalo naději, že jednatřicetiletá tenistka ještě zdaleka neřekla poslední slovo. Mezi posledních osm se dostala ještě v Dubaji, tím však pozitiva probíhající sezony prozatím končí.

Z posledních jedenácti zápasů vyhrála pouhé dva, naposledy skončila na probíhajícím turnaji v Cincinnati na raketě Jeleny Ostapenkové. Mizérii wimbledonské finalistky z roku 2021 odnesl už podruhé německý kouč Sascha Bajin. S tím Karolína Plíšková zahájila spolupráci v roce 2021. V květnu loňského roku ji však ukončila, aby ho před začátkem letošní sezony vzala zpět.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Karolína Plíšková v Montrealu při utkání s Ču Lin z Číny.

"Karolína se mi omluvila. Řekla mi, že udělala chybu, že mě neměla nechat jít. Povídala, že plánuje mít nejlepší rok svého života a chce pro to udělat vše, co bude v jejích silách. Zatím dělá vše, co od ní chci," říkal po znovuobnovené spolupráci bývalý kouč Naomi Ósakaové či Kristiny Mladenovicové Sasha Bajin. Ani napodruhé to však nevyšlo a osmatřicetiletý kouč se pakoval podruhé.

Tentokrát však na cestu dostal i tvrdé hodnocení manžela Karolíny Plíškové Michala Hrdličky. „Klíčové jsou výsledky, které po povedeném úvodu sezony nebyly dobré. Ale u Saschi jsme navíc postrádali aktivnější profesionální přístup, zvlášť v poslední době," řekl pro iDNES Premium Hrdlička.

A pokračoval. „Celé tohle období nese Kája těžce. Ale pozitivní je, že už mám pocit, že se v Americe její hra zase vrací k tomu, co by chtěla hrát a s čím si myslí, že má největší šanci uspět – a to je agresivní tenis. Tlačit se dopředu, víc chodit pro body k síti, ukončovat výměny dřív. Zásadní princip by měl být hrát rychle a agresivně. Od toho bohužel v posledních měsících upouštěla," pokračoval Hrdlička.

VÝSLEDKY PLÍŠKOVÉ V SEZONĚ 2023
TURNAJFÁZESOUPEŘKAVÝSLEDEK
Cincinnati1. koloOstapenková (Lot.)6:1, 3:6, 4:6
Montreal2. koloŠwiateková (Pol.)6:7, 2:6
Washington1. koloBaptiste (USA)1:6, 6:0, 3:6
Wimbledon1. koloStevanovičová (Srb.)2:6, 3:6
Eastbourne2. koloKasatkinová (Rus.)6:3, 3:6, 3:6
Berlín1. koloKVITOVÁ3:6, 4:6
Roland Garros1. koloStephensová (USA)0:6, 4:6
Řím2. koloBondarová (Maď.)6:7, 2:6
StuttgartčtvrtfináleŠwiateková (Pol.)6:4, 1:6, 2:6
Miami3. koloVODROUŠOVÁ1:6, 2:6
Indian Wells4. koloSakkariová (Řec.)4:6, 7:5, 3:6
DubajčtvrtfináleŠwiateková (Pol.)skreč.
Katar1. koloAlexandrovová (Rus.)1:6, 2:6
Abú Dabí2. koloRybakinová (Kaz.)4:6, 2:6
Australian OpenčtvrtfináleLinettová (Pol.)3:6, 5:7
Adelaide 21. koloCollinsová (USA)2:6, 4:6
Adelaide 11. koloOstapenková (Lot.)1:6, 3:6

Pravdou zůstává, že současná 25. hráčka světa vystřídala od roku 2016 včetně současné dvojice Franěk, Martínez už 11 trenérů. Jak dlouho noví kouči na horké židli po boku šampionky vydrží, tak zůstává otázkou...

Reklama

  Skreč Auger-Aliassime - Lehečka Skreč konec
20240503T20 : 00:00+0200
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime vs. Lehečka
Auger-Aliassime
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.