Hlavní obsah

Báez - Rubljov 6:2, 6:4Turnaj v Bastadu bude mít argentinského vítěze, ve finále jsou Báez a Cerúndolo

Aktualizováno

Tenisový turnaj v Bastadu vyvrcholí argentinským finále mezi Sebastiánem Báezem a Franciscem Cerúndolem, který může získat první titul na okruhu ATP.

Článek

Jednadvacetiletý Báez, který už letos v dubnu triumfoval poprvé v kariéře v Estorilu, vyřadil v semifinále druhého nasazeného Rusa Andreje Rubljova. Světovou osmičku a vítěze tří letošních turnajů porazil 34. hráče žebříčku 6:2, 6:4 a čeká ho třetí finále.

O dva roky starší Cerúndolo zdolal turnajovou pětku Španěla Pabla Carreňa 6:3, 6:2 a dostal se do finále turnaje ATP podruhé.

V Lausanne ve finále nenasazené

Do finále turnaje v Lausanne se probojovaly nenasazené hráčky Petra Martičová a Olga Danilovičová a v neděli se utkají o druhý titul na okruhu WTA v kariéře.

Jednadvacetiletá Srbka Danilovičová porazila v semifinále Rusku Anastasii Potapovovou 6:3, 6:2 a je ve finále podruhé. Před čtyřmi lety po vítězství právě nad Potapovovou získala titul v Moskvě.

O deset let starší Martičová zdolala 6:4, 1:6, 6:3 Francouzku Caroline Garciaovou, s kterou prohrála všechny tři dosavadní duely. Ve finále je popáté a poprvé od září 2019, kdy v Čeng-čou porazila v souboji o titul Karolínu Plíškovou.

Danilovičová si zahraje také deblové finále. S Francouzkou Kristinou Mladenovicovou nastoupí v neděli proti druhé nasazené dvojici, kterou tvoří Norka Ulrikke Eikeriová a Slovinka Tamara Zidanšeková.

Putincevová v Budapešti neobhájí

Obhájkyně titulu Julia Putincevová z Kazachstánu prohrála na turnaji v Budapešti v semifinále se Srbkou Alexandrou Kruničovou, která své překvapivé tažení soutěží dovedla až do finále. O druhý titul v kariéře se 105. hráčka světového žebříčku utká s Američankou Bernardou Peraovou.

Devětadvacetiletá Kruničová v této sezoně jen na dvou turnajích WTA postoupila do druhého kola, ale v maďarské metropoli se jí nadmíru daří. Do finále postoupila bez ztráty setu, Putincevovou dnes zdolala dvakrát 6:2. O titul si zahraje po čtyřech letech.

Se svou finálovou soupeřkou Peraovou zatím hrála Kruničová dvakrát a vždy podlehla. O dva roky mladší Američanka v semifinále vyřadila domácí naději Annu Bondárovou po setech 6:3, 6:4 a čeká ji první finále v kariéře.

Tenisový turnaj mužů v Bastadu (antuka, dotace 597 900 eur):
Dvouhra - semifinále:
F. Cerúndolo (Arg.) - Carreňo (5-Šp.) 6:3, 6:2
Báez (8-Arg.) - Rubljov (2-Rus.) 6:2, 6:4
Tenisový turnaj mužů v Newportu (tráva, dotace 665.330 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Cressy (4-USA) - Isner (2-USA) 6:2, 4:6, 6:3
Bublik (3-Kaz.) - Kubler (Austr.) 6:3, 6:2
Tenisový turnaj žen v Lausanne (antuka, dotace 251 750 eur):
Dvouhra - semifinále:
Martičová (Chorv.) - Garciaová (6-Fr.) 6:4, 1:6, 6:3
Danilovičová (Srb.) - Potapovová (Rus.) 6:3, 6:2
Tenisový turnaj žen v Budapešti (antuka, dotace 203 024 eur):
Dvouhra - semifinále:
Kruničová (Srb.) - Putincevová (3-Kaz.) 6:2, 6:2
Peraová (USA) - Bondárová (9-Maď.) 6:3, 6:4

Reklama

Související témata: