Hlavní obsah

Udomchoke se modlil za bod proti ČR

BANGKOK

Thajská dvojka Danai Udomchoke věří, že dokáže získat v daviscupovém utkání proti českým tenistům v Bangkoku jeden bod a pomůže 'královskému' týmu k premiérovému postupu do Světové skupiny. Sto devadesátý hráč světa proto v neděli zašel do svatyně v Ayutthayi a za bod se pomodlil.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Dvaadvacetiletý Udomchoke doufá, že by mohl porazit druhého hráče českého výběru. Thajci sledovali především Tomáše Berdycha, ale hrát může i Bohdan Ulihrach. "Viděl jsem Berdycha, je to dobrý hráč, ale mám proti němu větší šanci než s Novákem," řekl Udomchoke v rozhovoru pro thajský deník The Nation.

Thajci doufají, že jejich první hráč Paradorn Srichaphan získá ve dvouhrách dva body. Třetí postupový má přidat právě Udomchoke. V domácím týmu jsou ještě Attapol Rithiwattanapong a Narathorn Srichaphan, bratr jedenáctého hráče světa Paradorna.

Ve čtyřhře bez nadějí na úspěch

Udomchoke asi nastoupí s Paradornem Srichaphanem i ve čtyřhře. V deblu si domácí proti specialistovi Davidu Riklovi, vedle kterého asi nastoupí Novák, velké naděje nedělají. "Čtyřhra je důležitá, ale jsme outsidery," přiznal Udomchoke, kterému vyhovuje středně rychlý halový povrch. "Očekával jsem, že bude rychlejší, ale tohle je pro můj styl ideální," potěšilo ho.

Z českých hráčů znal Udomchoka z challengerů jen Berdych, ale nikdy s ním nehrál. Thajce charakterizoval jako malého, hubeného a běhavého. Kapitán Cyril Suk slyšel, že udržuje míč ve hře, ale nemá účinnou zbraň. "To se potvrdilo, nevypadal nebezpečně," všiml si Suk v Bangkoku při sledování soupeře v tréninku.

Dvakrát hrál Udomchoke letos finále na challengeru, naposledy koncem července na tvrdém povrchu v brazilském Belo Horizonte. Před daviscupovým duelem prohrál v prvním kole na turnaji v Turecku.

Reklama

Související témata:
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton