Hlavní obsah

Boty s diamanty, třpytky v oblečení. Williamsová před zraky smetánky USA odmítla konec kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vše bylo nachystáno na případnou rozlučku s kariérou jedné z nejlepších tenistek všech dob, nicméně sportovní ikona posledních dekád Serena Williamsová na narvaném stadionu Arthura Ashe odchod do důchodu rázně odmítla. Na svém zřejmě posledním turnaji před svými fanoušky na US Open ustála emotivní chvíle a v prvním kole nakonec porazila Černohorku Danku Koviničovou dvakrát 6:3. Vybojovala si tak minimálně ještě jeden zápas.

Foto: Mike Segar, Reuters

Serena Williamsová oblékla na první kolo US Open speciální černé šaty se třpytkami.

Článek

„Když jsem vycházela na kurt, přivítání bylo ohromující. Bylo to hlasité a cítila jsem to na hrudi. Nádherný pocit. Na tohle nikdy nezapomenu, moc to pro mě znamená," rozplývala se 40letá hrající legenda, která se na jedinečnou chvíli vybavila náležitě výjimečným oděvem a obutím.

Nastoupila v černých šatech s třpytkami a speciálně navržených botách s diamanty.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Serena Williamsová se raduje v zápase prvního kola proti Dance Koviničové

Labutí píseň vítězky 23grandslamových turnajů si nenechala ujít celá řada VIP hostů. Dorazili třeba boxer Mike Tyson, šéfka časopisu Vogue Anna Wintourová, zpěvačka Gladys Knight, modelka Bella Hadidová a dokonce i bývalý prezident USA Bill Clinton.

Nechyběla pochopitelně ani rodina Sereny Willimsové včetně její dcery Olympie, která měla ve vlasech bílé korále jako připomínku vlasové úpravy své matky z doby, kdy na US Open triumfovala v roce 1999.

Po slavnostní fanfárách přišel samotný zápas a na obou hráčkách bylo znát, že silná atmosféra na stadionu si vybrala na jejich hře negativní daň. K vidění bylo až příliš mnoho chyb. Postupem času však Serena Williamsová, která prohrála čtyři z posledních pěti zápasů, ukázala svoji bojovnou náturu a převzala kontrolu nad duelem, který dovedla do vítězného konce.

Jakmile proměnila mečbol, celá její rodina vyskočila se zaťatými pěstmi ze sedadel.

To ale nebylo vše. Po zápase se na kurtu konala další slavnost v režii televizního moderátora stanice CBS Gaylea Kinga, do níž se na chvíli připojila i jiná americká tenisová legenda Billie Jean Kingová.

„Tohle jsem vůbec nečekala. Chtěla jsem ze sebe vydat to nejlepší. Vždy jsem se na tomto kurtu cítila velmi příjemně," líčila dojatě Williamsová. „Fanoušci byli blázniví, pomohli mi se s tím poprat," rozplývala se.

Američanka s velkou pravděpodobností hraje svůj poslední turnaj, byť tohle rozhodnutí explicitně neoznámila. Nicméně její loučení na US Open se bere jako hotová věc poté, co na konci srpna v rozhovoru pro časopis Vogue uvedla, že se "vyvíjí směrem od tenisu".

Ohledně svého konce trochu mlžila i na pozápasové tiskové konferenci: „Řekla jsem to docela neurčitě, že ano? Tak to tak nechám, protože nikdy nevíte," smála se. „Bylo to strašně náročné rozhodování, protože když něco tak milujete, tak je těžké to opustit. Ale v životě jsou i jiné věci a nastal čas na další kapitoly," dodala už vážněji.

Ve druhém kole projde mnohem těžší zkouškou. Narazí totiž na světovou dvojku Anett Kontaveitovou z Estonska.

Reklama

Související témata: