Hlavní obsah

Krásné sportovní gesto ve finále US Open. Neměli bychom ani tušení, přiznal soupeř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pěkného sportovního momentu se mohli diváci dočkat v pátek při finále mužské čtyřhry na probíhajícím tenisovém US Open. V něm bylo vidět klání mezi indickým tenistou Rohanem Bopannou s Australanem Matthewem Ebdenem proti dvojnásobným šampionům Američanovi Rajeevu Ramovi a Britovi Joeovi Salisburymu.

Foto: Mike Segar, Reuters

Rajeev Ram (vpravo) ze Spojených států a indický Rohan Bopanna po zápase

Článek

Moment fair-play byl viděn v rozhodující klíčové třetí sadě. 43letý Bopanna a jeho australský spoluhráč prohrávali v závěrečném setu proti soupeřům 2:4, 0:15. Australan trefil přesný křížný forhendový úder, který proletěl v těsné blízkosti indického tenisty. Když se však rozhodčí chystala přiznat bod indicko-australskému duu, Bopanna zvedl svoji ruku a informoval ji o tom, že se míček dotkl jeho lokte a odkázal bod soupeři.

Ta byla z tohoto gesta zjevně překvapená. Do mikrofonu, aby zahlásila rozsudek celému stadionu, pověděla pouze „fiftýn“ a zastavila se. Vzápětí si znova přivolala indického tenistu, aby se ujistila, zdali se chce opravdu získaného bodu vzdát. „Ano, samozřejmě, vždyť se mě to dotklo, takže bod je jejich,“ utvrdil ji Bopanna. Rozhodčí poté ohlásila celou věc publiku, které toto gesto ocenilo potleskem.

Tenisové štěstí to ale Bopannovi nepřineslo. Americko-britskému duu nakonec společně s Matthewem podlehli 6:2, 3:6, 4:6. Pro Inda se jednalo o druhé finále na grandslamu ve čtyřhře, poprvé si ho již zahrál v roce 2010 také v New Yorku, kde ale také odešel poražen. Ve věku 43 let a 6 měsíců se nicméně stal nejstarším grandslamovým finalistou v otevřené éře tenisu.

Během slavnostního předávání ho ocenil za upřímnost jeden z dvojice vítězů, konkrétně Američan Ram. „Jsem si naprosto jistý, že jsem nikdy nic takového neviděl, obzvlášť v tak klíčový moment, kdy se rozhodovalo o všem. Neměli bychom o tom ani tušení, že se ho ten míček dotkl. Obrovský respekt,“ pochválil svého protějška.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.