Hlavní obsah

Krejčíková si doma užívá kompletní kariérní Grand Slam v deblu. Věří, že je i ve dvouhře na dobré cestě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězstvím na US Open zkompletovala po boku Kateřiny Siniakové kariérní tenisový Grand Slam ve čtyřhře. Zatímco její parťačka hned odcestovala na další turnaj WTA do slovinské Portorože, šestadvacetiletá Barbora Krejčíková se rozhodla odpočnout si a užít si radost z dalšího velkého úspěchu doma v Česku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tenistka Barbora Krejčíková, která triumfem ve čtyřhře na US Open zkompletovala kariérní Grand Slam, na setkání s novináři ve Zlíně

Článek

K vítězství na olympiádě v Tokiu a loňskému prvenství v Turnaji mistryň jste přidaly i triumf v posledním ze čtveřice velkých turnajů, který jste dosud nevyhrály. Už vám došlo, že jste se zapsali do tenisové historie?

Já mám teď hlavně obrovskou radost, že jsme po vítězstvích v Melbourne, Paříži a Londýně dokázaly zvítězit i v New Yorku. Zatím naše úspěchy nevnímám v celkovém kontextu zejména posledního půldruhého roku. V hlavě teď mám spíš to, že letošní sezona ještě není zdaleka u konce. Po krátkém odpočinku začnu zase trénovat. V Americe to byl obrovský zápřah. Věřím, že doma naberu novou energii, a vrhnu se do dalších turnajů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tenistka Barbora Krejčíkována setkání ve Zlíně.

Čím to, že jste poslední dobou s Kateřinou Siniakovou v deblu tak suverénní? V letošním roce jste prohrály jen dvě z třiadvaceti utkání...

Na grandslamových turnajích nám svědčí, že se čtyřhra hraje postaru. To znamená i s výhodami a třetím setem. Tím pádem nejsou výsledky o štěstí nebo o náhodě. V náš prospěch hraje i to, že jsme obě Češky. Navíc se známe už hodně dlouho a perfektně mezi sebou komunikujeme. Přestože jsme každá úplně jiná, velice dobře se doplňujeme.

Proč jste si z USA nepřivezly trofej za prvenství?

Pořadatelé Flushing Meadows si pohár vzali zpátky. Prý ho potřebují ještě dogravírovat. Slíbili, že nám ho pošlou. Takže doufám, že dorazí co nejdřív, a v pořádku.

Kterého nejbližšího turnaje WTA se v singlu zúčastníte?

Za deset dní budu hrát v estonském Tallinnu.

Jste přihlášená také na říjnový turnaj v Ostravě. Těšíte se na české fanoušky?

Samozřejmě. Vždycky hraju strašně ráda doma. Těch příležitostí není zase tolik. A na Ostravu mám velmi příjemné vzpomínky zejména z předloňského roku.

V první polovině listopadu se koná v Glasgow finálový turnaj o Pohár Billie Jean Kingové. Počítáte se startem v českém družstvu?

Čekám, že mně v dohledné době kapitán Pála zavolá, abychom se domluvili. Když mě bude chtít a budu zdravá, určitě nominaci přijmu. Já vždycky hrozně ráda reprezentuju.

Co můžete udělat pro to, abyste si skvělou formu a výborné výsledky z deblu přenesla i do dvouhry?

Musím být hlavně trpělivá. Jsem přesvědčená, že jsem na správné cestě. Loket, kvůli němuž jsem musela na jaře vynechat značnou část sezony, je naštěstí už stoprocentně v pořádku, a tak bych se ráda posunula ze současné šestadvacáté příčky ve světovém žebříčku o něco výš. Hrozně si teď tenis po zranění užívám, takže věřím, že se mi bude ve zbytku roku dařit.

Se Siniakovou vás čeká na přelomu října a listopadu v texaském Fort Worth ještě i obhajoba loňského prvenství na Turnaji mistryň...

Uděláme maximum, aby se nám povedla.

Plánujete si předtím zahrát společně čtyřhru i na některém z menších turnajů?

To zatím netuším. Musíme se s Katkou domluvit.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tenistka Barbora Krejčíková si po triumfu na US Open přebírá klíčky od nového vozu.

Ve čtvrtek jste ve Zlíně vyměnila červeného jaguara za většího bílého. Líbí se vám bílá auta?

Bílou barvu mám moc ráda. Jen mám trochu obavy, že s ním teď budu muset častěji jezdit do myčky.

Reklama

Související témata: