Hlavní obsah

Kuriózní moment! Tenisový bouřlivák Kyrgios si stěžoval na zápach marihuany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní moment byl k vidění na čerstvě rozehraném tenisovém US Open. A znovu u toho byl tenisový bouřlivák Nick Kyrgios, který si během duelu 2. kola proti Benjaminu Bonzimu stěžoval u rozhodčího na závan marihuany z hlediště. Australana situace natolik znepokojila, že během odpočinku mezi gemy spustil hodně sprostý slovník. Umpirový sudí nakonec osazenstvo poprosil, aby se podobným praktikám vyvarovalo.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Australan Nick Kyrgios během zápasu druhého kola na US Open.

Článek

Sedmadvacetiletý bouřlivák Nick Kyrgios si poradil s Francouzem Benjaminem Bonzim po setech 7:6, 6:4, 4:6 a 6:4, možná až nečekaně trnitý průběhz ápasu okořenil netradiční moment. A znovu byl v hlavní roli kontroverzní tenista Kyrgios, ve kterém se probudil hněv poté, co údajně z hlediště ucítil závan marihuany.

Sedmadvacetiletý Australan si po druhém setu stěžoval i u hlavního sudího, kterému incident nejprve vylíčil, načež ho požádal, aby napomenul diváky. „Nechceš někomu připomenout, aby to nedělal nebo něco takového?" zeptal se Australan sudího. Kyrgios zároveň zmínil, že jako astmatikovi to ztěžuje dýchaní. „Když sportovec běží ze strany na stranu a má astma, tak to pravděpodobně není ideální," vysvětlil.

Zloba australského tenisty nepolevovala ani několik minut poté. „Byla to zas*aná marihuana. Marihuana. Cítil jsem to. Samozřejmě si nebudu stěžovat na jídlo, nebo tak," pokračoval naštvaně Kyrgios, který si dokonce na kurtu musel několikrát odplivnout. Pravdivost jeho slov přitom po zápase potvrdil také reportér vysílání ESPN, který rovněž cítil zápach marihuany.

Sudí nakonec Kyrgiose poslechl a k zaplněnému hledišti promluvil. „Dámy a pánové, připomínám, že na kurtu nemůžete kouřit," připomenul sudí.

Nad postupem rodáka z Canberry to nakonec vliv nemělo, přesto se celá situace rozebírala ještě na pozápasové tiskové konferenci. „Lidé nevědí, že jsem těžký asmatik. Není to něco, co bych chtěl během výměn dýchat," dodala australská hvězda, která se ve 3. kole US Open utká s americkým talentem Jeffreym Johnem Wolfem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články