Hlavní obsah

Kyrgios předvedl šílený zkrat: Vypadám teď jako idiot. Nevěděl jsem, že se to nesmí

Předvedl parádní výkon, za který byl odměněn zaslouženým vítězstvím nad světovou jedničkou a obhájcem titulu na US Open Daniilem Medveděvem (7:6, 3:6, 6:3, 6:2.) Australan Nick Kyrgios tak i ve Flushing Meadows dokazuje, že konečně začíná naplňovat svůj potenciál. Nicméně ani v duelu čtvrtého kola se nevyvaroval svých typických výstřelků. Jeden zkrat byl ale šokující i na jeho poměry.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Nick Kyrgios během zápasu čtvrtého kola US Open.

Článek

Na začátku třetí sady nachytal u sítě Medveděva, jenž v tísni zahrál nepovedený bekhendový volej mířící vysokým obloukem do jasného autu, navíc na Rusově straně kurtu. Kyrgios nicméně nenechal míček dopadnout přeběhl na soupeřovu polovinu a zahrál „vítězný" míč.

Medveděv ihned signalizoval, že si jeho sok počínal proti pravidlům. Australan tak zazdil šanci na brejkbol a následně game prohrál.

„Upřímně jsem si myslel, že jsem to zahrál podle pravidel, že se to smí. Pořád nemůžu uvěřit tomu, jakou jsem udělal blbost. Tohle bude ve všech sportovních zprávách a já budu vypadat jako idiot," komentoval Kyrgios svůj úlet.

V samotném zápase se však tímto momentem nenechal rozhodit. Zachoval klid a dál mířil za vítězstvím.

Nicméně už v dramatické koncovce první sady mu tekly nervy. Jako obvykle mlátil raketou a stěžoval si na rozhodčí. Té vytkl, že mu zapíná příliš brzy časový limit na servis.

„Ty jsi jediná umpirová rozhodčí, se kterou mám v tomhle problém. Zvednu se z lavičky a už tam mám šest sekund. Nikde jinde s tímhle problém nemám, jenom s tebou," obořil se na sudí Evu Asderaki-Mooreovou.

Tentokrát však jeho výlevy zůstaly ve stínu předvedeného výkonu, který si sám pochvaloval.

„Byl to úžasný zápas. Daniil je obhájce titulu a byl na něj velký tlak. Já jsem ale hrál opravdu dobře. Posledních pár měsíců předvádím úžasnou hru. Kde jinde ji předvést, než tady v plném domě v New Yorku," radoval se Australan, jenž porazil Medveděva také v srpnu v Montrealu. Celkem s ním má bilanci čtyř výher a jedné porážky.

V příštím kole narazí Kyrgios na dalšího Rusa Karena Chačanova.

Reklama

Související témata: