Hlavní obsah

Loni semifinále grandslamu, letos chráněný žebříček. Muchová se zkusí vzepřít smůle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni se Karolína Muchová vracela z Australian Open s vizitkou semifinalistky grandslamu, v květnu se stala členkou top 20 a měla velké plány. Olomouckou tenistku ale opakovaně zradilo zdraví a dnes zahájí US Open až jako hráčka ze třetí stovky světového žebříčku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karolína Muchová zápolí v poseldní době víc než se svými soupeřkami se zdravotními potížemi

Článek

Už z Melbourne ostatně přiletěla s natrženým břišním svalem. A tenhle problém se opakovaně ozýval celý minulý rok. Muchová se však rozhodla pro konzervativní léčbu.

„Já mám z těch operativních zákroků trochu strach. Ať už jsem měla v minulosti jakékoli zranění, tak tohle je ta poslední možnost. Možná je to delší proces, ale když to jde, tak si chci pomoct cvičením a rehabilitací," vysvětlovala v rozhovoru pro Sport.cz.

Od jejího posledního zápasu předčasně ukončené sezony do premiérového utkání v roce 2022 v Miami uplynulo skoro 7 měsíců. Jenže smůla se Muchové držela dál. Na French Open sice vyřadila turnajovou čtyřku Mariu Sakkariovou, ale výborně rozehraný duel s Američankou Amandou Anisimovovou ztratila kvůli nešťastnému zranění kotníku. Když pak na tiskovce padl první dotaz, zda ji někdo ‚tam nahoře' nemá rád, spontánně se rozplakala...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karolína Muchová na turnaji J&T Banka Prague Open.

V tomto roce svěřenkyně kouče Davida Kotyzy odehrála jen 12 zápasů (6:6) a v generálce na newyorský grandslam v Concordu vzdala ve druhém kole americké teenagerce Katrině Scottové. „Obdivuju styl Muchové, zdraví je ale velký problém. Bohužel," mrzí experta Sport.cz Jana Kukala.

Start v hlavní soutěži US Open umožnil 26leté tenistce tzv. chráněný žebříček. Před nejlépe dotovaným turnajem roku se totiž svezla až na 235. pozici. A los pro 1. kolo jí přisoudil letošní wimbledonskou čtvrtfinalistku Australanku Ajlu Tomljanovicovou. Na kurtu číslo 7 ve Flushing Meadows ale dnes českou smolařku tradičně čeká i souboj s vlastním tělem.

Reklama

Související témata: