Hlavní obsah

Někdo tady umře. Pak budete koukat, vyhrožoval frustrovaný Medveděv na US Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na postup ze čtvrtfinále mezi nejlepší čtyřku na US Open mu stačily tři sety, ale přesto to na kurtu vypadalo, že se bývalý vítěz tohoto turnaje Daniil Medveděv proti krajanovi Andreji Rubljovovi (6:4, 6:3, 6:4.) dost trápí. S panující kombinací dusivého vedra a zničující vlhkosti měl velký problém. „Bylo to brutální,“ povzdech si po zápase.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Daniil Medveděv během čtvrtfinále US Open.

Článek

Třetí hráč světa si vyžádal během zápasu dvě zdravotní přestávky, a hned po zápase na sebe vylil lahev vody a chladil se dvěma vlhkými ručníky.

Během třetí sady dal průchod své frustraci z nesnesitelných podmínek přímo do kamery u kurtu. „Jeden hráč tady umře. A pak budou koukat,“ ulevil si výhružně Rus.

Moskevský rodák se po svém čtvrtém postupu do semifinále US Open za posledních pět let vrátil ke svému utrpení i v pozápasových rozhovorech.

„Podmínky byly brutální. Jediná dobrá věc je, že trpí oba hráči. Takže to bylo těžké pro nás oba,“ přemítal Medveděv po vítězství.

„Na konci zápasu už jsem ani pořádně neviděl míček. Hrál už jsem spíš pocitově. Snažil jsem se být aktivní, běhat, dobíhat míčky, ale on dělal totéž. Před některými výměnami jsem si už říkal: ´Wow, vždyť už nejsem vůbec schopný se hýbat´. Myslím ale, že jsme toho měli plné zuby oba. Zvítězit dnes bylo super těžké,“ povzdechl si Medveděv.

Na tiskové konferenci pak varoval před tím, že v takových podmínkách už možná nebude možné dále takový turnaj hrát.

„Asi nemůžeme zastavit turnaj na čtyři dny, protože by se tím vše zničilo. Ovlivnilo by to televizní přenosy či vstupenky. Mohli bychom za těchto podmínek hrát jen na tři sety? Také by tu asi byli kluci, kterým by se to nelíbilo. Nemám na to žádné řešení, ale pořád je o tom lepší alespoň mluvit, než se něco stane,“ apeloval Rus, jenž se v bitvě o finále utká se světovou jedničkou Carlosem Alcarazem.

Související témata: