Hlavní obsah

Rozlučka Williamsové byla nejsledovanějším tenisovým přenosem v historii ESPN

Zřejmě poslední utkání v kariéře Sereny Williamsové bylo nejsledovanějším tenisovým přenosem ve třiačtyřicetileté historii televizní stanice ESPN. Podle společnosti sledovalo duel 3. kola s Australankou Ajlou Tomljanovicovou průměrně 4,8 milionu diváků. Maximální dosah činil 6,9 milionů.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Serena Williamsová se raduje v zápase prvního kola proti Dance Koviničové

Článek

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Williamsová sehrála na betonových dvorcích v New Yorku tři zápasy ve dvouhře a jeden po boku sestry Venus v deblu. Zatímco v singlu ukončila její putování Tomljanovicová, ve čtyřhře skončily sestry Williamsovy v 1. kole po porážce s Češkami Lucií Hradeckou a Lindou Noskovou.

Zápasy bývalé dlouholeté světové jedničky přispěly ESPN ke zvýšení průměrné sledovanosti během prvních pěti dní turnaje na 1,1 milionu diváků. Oproti minulému roku šlo o nárůst 101 procent. "Jedná se o nejsledovanějších prvních pět dní US Open na sítích ESPN," uvedla stanice v tiskové zprávě.

Čtyřicetiletá Williamsová naznačila konec kariéry v zářijovém vydání magazínu Vogue, během turnaje ho ale zcela nepotvrdila. "Jestli se někdy vrátím? Nemyslím si, ale nikdy neříkej nikdy," uvedla v rozhovoru po utkání s Tomljanovicovou.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Serena Williamsová v zápase proti Anett Kontaveitové

Williamsová před porážkou ve 3. kole s Tomljanovicovou vyřadila v úvodu turnaje Danku Koviničovou z Černé Hory. Poté si poradila se světovou dvojku Anett Kontaveitovou z Estonska.

Reklama