Hlavní obsah

Sabalenková po ztraceném finále neudržela nervy na uzdě, roztřískala raketu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V novém vydání světového žebříčku se její jméno objevilo na nejvyšší pozici. Finále na posledním grandslamu sezony, newyorském US Open, jí stačilo k vystřídání polské hvězdy Igy Šwiatekové na nejvyšším stupínku rankingu WTA. Přesto dala Běloruska Aryna Sabalenková po porážce ve finálovém klání tenisového US Open, v němž nestačila na domácí Cori Gauffovou, průchod emocím. V hráčské šatně si vybila zlost na své raketě.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Nespokojená Aryna Sabalenková gestikuluje směrem ke své hráčské lóži.

Článek

Sabalenková byla ve finále rozhodně aktivnější a agresivnější hráčkou. Jenže 25 vítězných úderů ani vedení 1:0 na sety jí proti Gauffové na vítězství nestačilo. Populární Coco duel otočila a stala se první teenagerskou šampionkou Flushing Meadows od triumfu legendární Sereny Williamsové v roce 1999.

Běloruska si po utkání v pozápasovém rozhovoru přímo na kurtu Arthura Ashe před rekordní návštěvou 28 143 diváků zašprýmovala, když poděkovala členům svého týmu, zároveň jim ale oznámila, že dostanou padáka.

V hráčské šatně bezprostředně po závěrečném ceremoniálu dala nová světová jednička průchod svým emocím a neúspěšnou finálovou bitvu odskákala její raketa.

Tyto záběry se dostaly ven a na sociální síti X (dříve Twitter) se strhla diskuze fanoušků i tenisových osobností, které zastupovala britská trenérka a maminka Andyho Murrayho Judy.

„Myslím, že takové záběry se nikdy neměly dostat ven. Tohle je soukromý prostor hráčů a měli bychom to respektovat, obzvlášť po prohraném grandslamovém finále,“ uvedla Murrayová.

Pravdou je, jak poukázal třeba portugalský tenisový expert José Morgado, že tyto prostory jsou pod kamerovým dohledem 24 hodin denně po sedm dní v týdnu kvůli tvorbě tenisového dokumentu Break Point televizní platformy Netflix. Běloruská světová jednička, která je jednou z hlavních hvězd populárního dokumentu, tak o přítomnosti kamer musela moc dobře vědět.

Reklama

Související témata:
Emoce