Hlavní obsah

Azarenková - S. Williamsová 1:6, 6:3, 6:3Serena Williamsová končí! Útok na vyrovnání rekordu nevyjde

Útok na dorovnání rekordního zisku 24 grandslamových titulů Američance Sereně Williamsové opět nevyjde. Tažení tenisové legendy na US Open totiž skončilo v semifinále, kde podlehla Bělorusce Viktorii Azarenkové 6:1, 3:6, 3:6. Druhou finalistkou se stala Japonka Naomi Ósakaová, která porazila domácí Jennifer Bradyovou 7:6, 3:6, 6:3.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Serena Williamsová v semifinále US Open.

Článek

Američanka ale tentokrát měla navrch jen v úvodní sadě, kterou jasně ovládla.

Zápas se začal nenápadně lámat na začátku druhé sady, kdy Williamsová pokaženým backhandem nevyužila šanci jít do vedení 2:0. Azarenková, osmifinálová přemožitelka Karolíny Muchové, po odvrácené hrozbě začínala mít mírně navrch. Vítězným míčkem po křížném backhandu prolomila soupeřce podání a brejk následně potvrdila čistou hrou.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Emoce Viktorie Azarenkové po postupu do finále US Open.

Hlasitý projev Williamsové na kurtu nabíral na síle, nicméně intenzita její hry klesala. Azarenková si náskok uhlídala a set vyhrála.

Američanka si na začátku třetí sady za stavu 0:1 a 40:40 nechala ošetřit bolavou nohu, na níž ji přivolaná zdravotnice aplikovala silnou vrstvu bandáží. Během ošetření Azarenková na své lavičce meditovala se zavřenýma očima a soupeřku po restartu zápasu ihned brejkla.

Běloruska tím duel dvou bývalých světových jedniček zlomila a kráčela si za výhrou, kterou zpečetila esem. Její výhru nezvrátil ani zoufalý pokus Williamsové s využitím jestřábího oka.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Ošetřování Sereny Williamsové v semifinále US Open.

Nenasazená Azarenková, která po mateřské pauze a celé řadě soukromých problémů uvažovala o konci kariéry, vyzve ve finále čtvrtou nasazenou Naomi Ósakaovou. Šampionka US Open z roku 2018 měla hodně práce s domácím překvapením Jennifer Bradyovou.

Duel dvou výborně servírujících hráček vyústil v první sadě do zkrácené hry, v níž Bradyová uhrála jediný míček.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Naomi Ósakaová po postupu do finále US Open.

Druhou sadu ale za 36 minut Američanka vyhrála. Favoritka Ósakaová rozhodla v závěrečném dějství ziskem brejku na 3:1 a i díky 35 vítězným míčkům nakonec slavila očekávaný postup.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 53,4 milionu dolarů):
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Azarenková (Běl.) - S. Williamsová (3-USA) 1:6, 6:3, 6:3
Ósakaová (4-Jap.) - Bradyová (28-USA) 7:6 (7:1), 3:6, 6:3

Reklama