Hlavní obsah

Stylové loučení české legendy: Slzy, smích i trapas. Báro, děkujeme! skandovali fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dávno dopředu věděla, kde řekne své tenisové sbohem. Barbora Strýcová odehrála svou poslední singlovou bitvu na probíhajícím US Open, když v prvním kole podlehla Estonce Kanepiové dvakrát 4:6. Na velký smutek však prostor nebyl. Česká šampionka se loučila tak, jak se prezentovala po celou kariéru - s úsměvem, v emocích, slzami v očích i humorem.

Foto: Profimedia.cz

Barbora Strýcová na archivním snímku

Článek

Když prohrála, tak vždy až po urputném boji a se zdravým naštváním na sebe a někdy i na soupeřku. To je však již minulostí, priority Barbory Strýcové jsou po narození potomka už jinde. „Miluji tenis, ale také mám ráda svůj život mimo něj. Byla jsem jako můj syn, zároveň jsem se smála i plakala,“ naprosto jasně vyjádřila své pocity bývalá deblová světová jednička.

Plzeňská rodačka dosáhla v kariéře na maximum možného. Ve dvouhře se vyšplhala na 16. místo, v roce 2019 si dokonce zahrála semifinále Wimbledonu. V deblu byla světovou jedničkou, navíc dvojnásobnou grandslamovou wimbledonskou šampionkou. Poslední titul získala právě na nedávno skončeném klání v All England Clubu, kde překvapivě triumfovala po boku tchajwanské parťačky Sie Šu-wej.

Prostě loučení s plnou parádou. Nic na tom nemohla změnit porážka s veteránkou Kaiou Kanepiovou. „Dobrý zápas. Opravdu jsem si ho užívala, i když to zní blbě, protože jsem prohrála. Celý týden jsem nemohla najít rytmus, říkala jsem si, že to bude úplná tragédie a sotva uhraju nějaký gem. Jenže v zápase jsem se cítila dobře, vlastně to byl dost kvalitní tenis,“ uvedla pro server tenisovysvet.cz Strýcová.

S nadhledem česká šampionka okomentovala i jeden sporný moment během zápasu. „Myslela jsem si, že máme na kurtu jestřábí oko, tak jsem chtěla zkontrolovat jeden míč. Rozhodčí na mě: ´Vy ho ale nemáte!´ Mně vůbec nedošlo, že tam nejsou čároví rozhodčí a dopady se určují elektronicky, dodala s úsměvem Strýcová.

Singlovou derniéru pětinásobné fedcupové šampionky ocenili čeští fanoušci shromáždění kolem kurtu bouřlivým skandováním „Báro, děkujeme!“. U výjimečného momentu nechyběly ani Markéta Vondroušová či Andrea Sestini Hlaváčková. "Bylo to krásné, úplně mě to rozbrečelo. A i na tom malém kurtu byla hezká atmosféra, říkala dojatá tenistka.

Singlová kariéra je pro Barboru Strýcovou definitivně minulostí, v New Yorku se však ještě představí ve čtyřhře. A bude to stát za to. Wimbledonská šampionka v deblu spojí síly s úřadující vítězkou z All England Clubu ze dvouhry Markétou Vondroušovou. Jejich úvodními soupeřkami budou v prvním kole slovensko-čínský pár Mihalíková, Sü.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.