Hlavní obsah

Znepokojující záběry Vondroušové na US Open. Česká hvězda musela udělat kruté rozhodnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přes slabší vstup do utkání si poradila v osmifinále US Open s domácí Američankou Peyton Stearnsovou ve třech setech a mohla slavit premiérový postup do čtvrtfinále. Aby Markéta Vondroušová o tři roky mladší soupeřku zdolala, musela si během zápasu vzít prášek k ulevení od bolesti ruky. Radost české hráčky na kurtu záhy vystřídaly obrázky ze zákulisí, které české fanoušky znepokojily. Ukázaly, že její zranění je vážnější, následně také vyústilo i v její konec na turnaji ve čtyřhře.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Markéta Vondroušová v osmifinále US Open.

Článek

Vondroušová se od roku 2016 stala první wimbledonskou šampionkou, která se ve stejnou sezonu po zisku titulu v All England Clubu probila do nejlepší osmičky i ve Flushing Meadows. Skvělý úspěch si nicméně na její křehčí tělesné schránce opět vybral svoji daň.

Televize Eurosport v prostřihu ukázala záběr z posilovny, kde si Vondroušová v slzách leduje bolavý loket a následně ji přichází obejmout deblová parťačka Barbora Strýcová. Ze záběrů nešlo jasně vyčíst, zda jde o slzy štěstí, či bolesti a smutku.

Krátce nato už bylo jasno. Sokolovská rodačka se rozhodla vzdát své další pokračování na US Open po boku Strýcové ve čtyřhře. V ní se měl tento český pár ještě dnes utkat s kanadsko-novozélandskou dvojicí Dabrowská, Routliffeová.

„Když Bára přišla, brečela jsem,“ popsala Vondroušová pro iSport.cz emotivní chvíle ze zákulisí. Kouč Jan Hernych ji nabádal, ať neriskuje a odstoupí z deblu. „Já na to: Nechci, je to Bářin poslední turnaj!“ popsala Vondroušová, jak bitvu v hlavě sváděla. Nakonec se ale s těžkým srdcem rozhodla kouče poslechnout.

„Nenutila mě hrát, je skvělý člověk!“ poděkovala Strýcové krajanka, když bylo jasné, že na zmíněný zápas v deblu už nedojde. Český pár zápas skrečoval. Přiblížil se tak definitivní konec kariéry Barbory Strýcové, která ale v New Yorku ještě startuje v mixu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.