Hlavní obsah

Už je zase spokojený. Jsem zpátky, raduje se ze svých výkonů bývalá světová jednička

Londýn/Praha

Po French Open, kde vypadl ve čtvrtfinále s překvapením turnaje Markem Cecchinatem, byl tenista Novak Djokovič hodně frustrovaný. Dokonce zvažoval, že si dá pauzu a vynechá travnatou část sezóny. Pak si to ale přeci jen rozmyslel a poté, co odehrál velkou bitvu ve finále v Queen´s Club s Marinem Čiličem, je zase spokojený. „Jsem zpátky,“ raduje se jednatřicetiletý Srb.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Novak Djokovič.

Článek

K favoritům nadcházejícího Wimbledonu se Novak Djokovič nechce řadit, se svou hrou je ale po dlouhé době zase spokojený. Loni ukončil předčasně sezónu kvůli bolavému loktu, letos v únoru s ním byl na operaci a o měsíc později se už představil na turnajích v USA. Avšak pokaždé tam vypadl hned v úvodním kole.

Na antuce se jednatřicetiletému Srbovi podařilo v Římě dostat až do semifinále, v němž nestačil na Rafaela Nadala. Na French Open byl pak ve čtvrtfinále nad jeho síly Ital Marco Cecchinato. Po prohře byl Djokovič hodně naštvaný a prohlásil, že možná vynechá travnatou část sezóny.

Bývalá světová jednička se ale přeci jen rozhodla jinak a minulý týden si zahrála turnaj v Queen´s Clubu. Teď už zase září štěstím. V osmifinále si Djokovič bez problémů poradil se světovou šestkou Grigorem Dimitrovem a bez ztráty setu prošel do finále. V něm narazil na Marina Čiliče. Svedli spolu velkou bitvu, z vítězství se však radoval chorvatský tenista po setech 5:7, 7:6 a 6:3.

„Jsem zpátky. Myslím, že moje úroveň tenisu je teď tak dobrá, jako byla před dvanácti měsíci,“ prohlásil Djokovič po utkání na webu ATP. „Neřekl bych, že jsem udělal nějak hodně chyb. Marin předváděl výbornou hru. I když se teď necítím úplně dobře, vím, že až se vyspím, vezmu si z toho jen pozitiva.“

"Hrál jsem tady finále a měl blízko k výhře. Což je skvělý výsledek,“ pochvaloval si vítěz dvanácti grandslamů. Někteří o něm okamžitě začali hovořit jako o jednom z favoritů Wimbledonu. Djokovič se tak ale necítí. „Jsem šťastný, že jsem schopný hrát před Wimbledonem na této úrovni. Favoritem ale rozhodně nejsem. Tím největším je Roger a pak Rafa,“ uzavřel sedmnáctý hráč světa.

Reklama

Související témata:
  1 : 6, 3 : 6 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 3 : 6 konec
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Nadal - Lehečka dnes 21 : 30
20240430T21 : 30:00+0200
Nadal vs. Lehečka
Nadal vs. Lehečka
Nadal
Lehečka