Hlavní obsah

Už nejsme outsideři! Češi se nepřijeli zúčastnit, mají v plánu dobýt Valencii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma lety mířil kapitán Jaroslav Navrátil s omlazeným týmem na semifinálovou skupinu Davis Cupu do Innsbrucku a proti týmům Francie a Velké Británie se nic velkého od českých tenistů nečekalo. Letos už je ale situace jiná, i když příští týden budou mít Češi ve Valencii za soupeře i domácí Španělsko a favorizované Srbsko.

Foto: Albert Cesare, Reuters

Český tenista Jiří Lehečka

Článek

Už v roce 2021 ale za Navrátilem chodili kapitáni soupeřů a uznale pokyvovali hlavami nad výkony Tomáše Macháče a Jiřího Lehečky. Po dalších dvou letech sbírání zkušeností a však české ambice výrazně vzrostly.

„Už nejsme outsideři,“ říká rozhodně Lehečka, hráč top 30.„V Innsbrucku jsem si tehdy zahrál s (Britem) Norriem, který zrovna vyhrál Indian Wells, ale teď to bude papírově určitě vyrovnanější. Už máme taky svoji úroveň a nejsme jen ti, co můžou překvapit. Tím spíš, když za Španělsko nebude hrát Alcaraz," tvrdila čeká jednička.

Letos to bude deset let, co Češi naposledy získali Davis Cup. Po konci Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka nastal pro naše barvy v týmové soutěži útlum, ale Navrátil, který je ve funkci kapitána od roku 2006, s potěšením sleduje, jak se věci zase hýbou kupředu.

Foto: Mike Segar, Reuters

Španělský Carlos Alcaraz bude chybět Španělům proti Česku v Davis Cupu.

„Kluci jsou mladí, ale na žebříčku postupují. Přál bych si, aby se jich víc zabydlelo ve stovce a budeme zase konkurenceschopní. Do Valencie jsme se ale nepřijeli jen zúčastnit,“ tvrdil i český kapitán.

Už po baráži v Portugalsku, kde se zaskvěl Lehečka, šly z českého týmu pozitivní vibrace. Mladíci si od svých předchůdců ostatně vypůjčili i heslo: My tu mísu stejně vyhrajeme, které je doprovází také ve Valencii. Nejlepší dva týmy ze čtyřčlenné skupiny, kde hraje ještě Jižní Korea, odtud postoupí na finálový turnaj do Malagy (21.-26. listopadu).

A Češi pro to už v přípravě udělali hodně. „Kromě Macháče, který hraje challenger ve Francii, aby po US Open získal víc praxe, jsme společně výborně potrénovali od pondělí do pátku v Prostějově. Doufám, že se to v zápasech projeví. Kluci jsou připravení,“ říká Navrátil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.