Hlavní obsah

V 17 letech jsem měla vztah se svým 50letým koučem, šokuje bývalá tenisová hvězda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá americká tenistka, která získala dvacet grandslamových titulů ve čtyřhře po boku legendy Martiny Navrátilové, Pam Shriverová překvapila svou otevřenou zpovědí, ve které přiznala, že od svých 17 let udržovala pětiletý intimní vztah se svým 50letým ženatým koučem Donem Candym. Zveřejněním svého příběhu chce Shriverová varovat ostatní tenisty, že takovéto románky nevěstí nic dobrého.

Foto: @boardroom, Twitter

Martina Navrátilová s parťačkou Pam Shriverovou (vpravo). Archivní foto.

Článek

Podle Shriverové, která s Navrátilovou tvořila v osmdesátých letech nejlepší deblovou dvojici, jsou vztahy trenérů se sportovci až „znepokojivě běžné." Sama prý za svou hráčskou a teď i komentátorskou kariéru byla svědkem desítek podobných případů. „Pokaždé, když slyším, že hráč chodí s trenérem nebo že má hráčka za fyzioterapeuta muže, rozezní se mi varovný signál," uvedla.

Shriverová začala svou profesionální kariéru v 15 letech a její vztah s Candym začal o dva roky později, kdy se mu svěřila s tím, že je do něj zamilovaná. Až do jejích 20 let se prý však nejednalo o vztah sexuální. Podle ní však došlo k emocionálnímu zneužívání.

„Stále mám k Donovi rozporuplné pocity," napsala Shriverová o kouči, který zesnul v roce 2020 ve svých 91 letech. „Ano, on a já jsme se zapletli do dlouhé a nevhodné aféry. Ano, podváděl svou ženu. Ale bylo toho na něm hodně, co bylo upřímné a autentické. A milovala jsem ho," přiznala s tím, že když jeho žena chodila na zápasy, hrozně žárlila.

„Cítila jsem hodně hanby a viny," uvedla. Podle ní ale měl být Candy ten zodpovědnější, protože byl dospělý. „Teprve po terapii jsem se začala cítit trochu méně odpovědná," svěřila se Shriverová, pro kterou období skrývání a lží bylo velmi těžké. Někteří z jejích přátel se to nakonec prý stejně dozvěděli. „Ale nebyli jsme v tu dobu jediným párem," nastínila.

Shriverová se o svém románku, který pro ni byl „traumatický a formoval i její následný milostný život" nikdy nesvěřila ani své matce. Zveřejněním svého příběhu chce varovat všechny hráče a trenéry, že překročení profesních a osobních hranic není vhodné a nese s sebou nepříjemné následky.

Reklama

Související témata: