Hlavní obsah

Válka tenisových bouřliváků! Všichni tě nenávidí, vzkazuje jeden. Utkají se v ringu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba v tenisovém světě platí za velké bouřliváky, kteří si nenechají nic líbit. Oba reprezentují Austrálii, dokonce spolu hráli čtyřhru. Teď si však Nick Kyrgios a Bernard Tomic nemohou přijít na jméno. Na sociálních sítích se mezi nimi rozhořela válka slov, ve které Kyrgios označil svého kolegu za nejnenáviděnějšího sportovce Austrálie a Tomic ho zas vyzval k souboji v ringu o dva miliony dolarů.

Foto: @_oftoday_, Twitter

Nick Kyrgios a Bernard Tomic během čtyřhry v roce 2019.

Článek

Spory mezi nimi trvají od konce roku 2021, kdy Tomic, tenista s chorvatskými a bosenskými kořeny, narozený v Německu, ale reprezentující Austrálii, označil sám sebe za lepšího hráče, než kterým je Kyrgios. Ten si to nenechal líbit. „Mám více titulů, také jsem na rozdíl od něj porazil Djokoviče, Nadala i Federera," oponoval mu. Jejich spor na čas utichl, ale popíchnutí jednoho z Kyrgiosových fanoušků, že Tomic prý znovu tvrdí, že je lepší, Kyrgiose znovu rozdmýchalo.

„Lepší v jakém smyslu? Moje kariéra je lepší než jeho. Vydělal jsem víc peněz, získal víc výher. Nastal čas, aby se Bernard uklidnil," řekl vítěz čtyřhry na Australian Open z letošního roku. „Jediné vysvětlení je, že jsem jeho idol. Vždycky žil v mém stínu," oponoval mu sebevědomě aktuálně 418. hráč světového žebříčku.

Kyrgios využil nahrávky na smeč a zdůraznil rozdíl v postavení obou tenistů. „Bernarde, neuvědomil jsem si, že je to tak špatné. Cítím se teď hrozně. Napiš, jestli potřebuješ, abych ti pomohl vzpomenout si, jak hrát. Bože," napsal ironicky.

Tomicovi také připomněl příběh, kdy za něj jednou zaplatil cestu z Šanghaje, protože neměl peníze. „Jsi nejnenáviděnější sportovec v Austrálii," vzkázal mu. Tomic, který hraje převážně challengery, vyzval svého protivníka na souboj, nejprve tenisový, poté boxerský.

„Nejprve si to pojďme uvést na pravou míru. Naše bilance je pro mě příznivá 1:0," připomněl Tomic svou výhru z jediného vzájemného klání z roku 2019. „Už jsem tě jednou porazil, porazím tě znovu, kdykoli budeš chtít," uvedl s tím, že si to s ním rozdá klidně na trávě nebo v basketbalu, nebo třeba v boxerském ringu.

„Nasaď si rukavice, pořád nad tebou budu dominovat. Ať lidi jednou provždy vidí, kdo je lepší," vyzval Tomic Kyrgiose na souboj, do kterého by každý vložil milion dolarů. Ten však jeho výzvu odmítl. „Brácho, pořád hraju na tour. Mám větší ryby na smažení," vysmál se mu. Jak tato slovní přestřelka dopadne?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.