Hlavní obsah

Rusko - Německo 2:1Ve finále ATP Cupu se utkají ruští a italští tenisté

Melbourne

O vítězi druhého ročníku ATP Cupu se rozhodne mezi tenisty Ruska a Itálie. Rusové v semifinále porazili Němce 2:1, Italové využili absenci Rafaela Nadala a vyřadili loňské finalisty Španěly po vítězství 3:0. V obou případech bylo v Melbourne rozhodnuto už po dvouhrách, Španělé pak do čtyřhry ani nenastoupili.

Foto: Jaimi Joy, Reuters

Ruský tenista Daniil Medveděv po vítězství nad Němcem Alexandrem Zverevem na ATP Cupu.

Článek

Ruským tenistům se v obou dvouhrách povedl obrat po ztraceném prvním setu. Osmý hráč světa Andrej Rubljov porazil Jana-Lennarda Struffa 3:6, 6:1, 6:2 a Daniil Medveděv v dvouapůlhodinové bitvě světové čtyřky se sedmičkou udolal 3:6, 6:3 a 7:5 Alexandera Zvereva.

Německý tenista si ve druhém setu nechal ošetřit záda. V rozhodujícím setu při ztrátě podání na 5:6 vzteky mrštil raketou, přesto se ještě zkoncentroval a při Rusově podání usilovně vzdoroval porážce. Nevyužil ale žádný z pěti brejkbolů a po čtvrtém mečbolu se radoval Medveděv.

Sestřih ze zápasu semifinále ATP Cupu Medveděv - A. ZverevVideo: sntv

"Byl to bláznivý zápas a jsem šťastný, že jsem vyhrál, i když se mi tam spousta věcí nelíbila," konstatoval Medveděv, který v utkání vedle 12 es zahrál také 13 dvojchyb, z toho dvě při mečbolech.

Španělé se opět museli obejít bez Nadala, kterého stále trápí zraněná záda. O italský postup se zasloužili Fabio Fognini třísetovým vítězstvím nad sousedem v druhé desítce žebříčku Pablem Carreněm a desátý hráč pořadí ATP Matteo Berrettini, který přehrál světovou třináctku Roberta Bautistu 6:3 a 7:5.

Tenisový turnaj mužských týmů ATP Cup v Melbourne - semifinále:
Rusko - Německo 2:1
Medvěděv - A. Zverev 3:6, 6:3, 7:5
Rubljov - Struff 3:6, 6:1, 6:2
Donskoj, Karatsev - Struff, Krawietz 3:6, 6:7 (2:7)
Itálie - Španělsko 3:0
Fognini - Carreňo 6:2, 1:6, 6:4
Berrettini - Bautista 6:3, 7:5
Bolelli, Vavassori - Carreňo, Granollers bez boje

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články