Hlavní obsah

Munar - Veselý 6:3, 6:4Veselý do finále v Marbelle neprošel, Jebavý vyhrál čtyřhru

Tenista Jiří Veselý neuspěl v boji o finále na challengeru ve španělské Marbelle. V semifinále antukového turnaje dnes česká jednička podlehla domácímu Jaumemu Munarovi 3:6, 4:6. I tak si Veselý polepší v žebříčku ATP, v němž by se měl posunout o osm míst na 70. příčku.

Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Jiří Veselý na archivním snímku.

Článek

Český tenista usiloval o druhou finálovou účast v sezoně. Na konci února senzačně došel do boje o titul na turnaji v Dubaji, kde vyřadil mimo jiné Srba Novaka Djokoviče, jenž kvůli tomu přišel o post světové jedničky. Ve finále pak Veselý nestačil na Rusa Andreje Rubljova.

Jeho dnešní přemožitel Munar si v neděli zahraje s Argentincem Pedrem Cachínem, který na cestě do finále vyřadil v prvním kole rakouskou hvězdu Dominica Thiema, jenž se vrátil po vleklém zranění zápěstí.

Deblový titul v Marbelle získal Roman Jebavý. S Rakušanem Philippem Oswaldem ve finále porazili monacko-polský pár Hugo Nys, Jan Zieliński 7:6, 3:6, 10:3. Pro Jebavého, který vyhrál v deblu i čtyři turnaje ATP, to byl patnáctý challengerový triumf ve čtyřhře.

Reklama

Související témata: