Hlavní obsah

VIDEO: Berdych narazí ve čtvrtfinále French Open na nerváka Južného

PAŘÍŽ

Tomáš Berdych má na dosah největší úspěch své kariéry na grandslamových turnajích. Ve čtvrtfinále antukového Roland Garros si na něj ale brousí zuby jeden z největších bojovníků na okruhu ATP - Michail Južnyj. Ruský tenista se nikdy nevzdává, svou bojovnost demonstroval před dvěma lety na turnaji v Miami.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Radost ruského tenisty Michaila Južného na French Open.

Článek

V osmifinálovém utkání proti Nicolasi Almagrovi pokazil po dlouhé výměně bekhendový úder a míček skončil v síti. Nyní sedmadvacetiletý hráč si začal spílat a vzápětí se třikrát silně udeřil raketou do hlavy. K úžasu všech chtěl i přes potůček krve, který mu tekl po obličeji, ihned pokračovat ve hře. Nakonec se však nechal přemluvit k lékařskému ošetření. Nejzajímavější část příběhu se týká výsledku - bojovník Južnyj byl totiž tím, kdo nakonec zvedl po třísetové bitvě ruce nad hlavu.

Michail Južnyj poté, co si sám raketou způsobil zraněnífoto: repro TV

Paradoxně na stejném turnaji se letos začalo dařit českému tenistovi Tomáši Berdychovi, který bude soupeřem Južného v úterním utkání čtvrtfinále na Roland Garros. Svěřenec Tomáše Krupy postoupil v Miami do finále, kde nakonec podlehl domácímu Andy Roddickovi. Svou skvělou formu si přenesl i na antuku, což nyní prokazuje na French Open, kde ještě neztratil ani jeden set.

S Južným, kterého označuje za jednoho z nejméně příjemných soupeřů na okruhu ATP, má negativní bilanci celkových zápasů. Z jedenácti duelů jich prohrál šest. Na specifickém cihlovém povrchu je stav duelů 1:1. Poslední z nich, vloni v Mnichově, vyhrál český hráč.

Ruský tenista Michail Južnyj foto: ČTK/AP/Koji Sasahara Přesto Berdycha nečeká lehký zápas. Momentálně 14. hráč světového žebříčku, který byl právě před dvěma lety nejlépe osmý, vyhrál celkově již šest turnajů ATP, z toho dva antukové. Rodák z Moskvy se bude stejně jako Berdych rvát o svůj nejlepší úspěch na pařížském grandslamovém turnaji.

Zápas mezi Tomášem Berdychem a Michailem Južným začne dnes okolo 16 hodiny, Sport.cz z něj přinese on-line reportáž.

Reklama

Související témata: