Hlavní obsah

VIDEO: Federer zase úřadoval svou zadovkou, rozjásal čínské publikum

ŠANGHAJ

Fedex zase řádí! Švýcarský tenisový génius Roger Federer na turnaji v Šanghaji rozdává radost tenisovým fandům. Opět se vytáhl se svým zázračným tweener-shotem, kterým udivil již několikrát a o němž tvrdí, že jej netrénuje, protože se natrénovat nedá. Tedy úder, dobíhaný na poslední chvíli, hraný forehandem zády k síti, kdy raketou trefí míček těsně nad zemí mezi svýma nohama.

Foto: Aly Song, Reuters

Roger Federer při zápase s Američanem Isnerem v Šanghaji.

Článek

Na turnaji Rolex Masters v čínské Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 3,24 mil. dolarů) potkal devětadvacetiletý Federer ve druhém kole Američana Isnera. Ten se zapsal do historie tenisu nejdelším utkáním, když na letošním Wimbledonu porazil Francouze Mahuta 3:2 na sety (v poslením 70:68) za 11 hodin a pět minut.

Federer ale nedal kronikářům ani pomyslet, že by měli Isnerův rekord opravovat. V prvním setu ukázal, jak se bude zápas odvíjet a ve druhém pak přidal nejen zmíněnou parádičku, ale i další skvělé údery a vyhrál 6:3, 6:4. Pětadvacetiletý Američan očividně nevěděl, jak herně Federerovi odpovědět. A z jeho „zadovky“ byl natolik konsternovaný, že sotva nastavil raketu a volej skončil v síti.

Obecenstvo samozřejmě propuklo v jásot a Švýcar se jen spokojeně usmíval. Možná za rok přidá v Šanghaji i pár čínských frází. Mluví plynně čtyřmi jazyky a nyní se začal učit pátý - čínštinu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.