Hlavní obsah

VIDEO: Je to sudí pro ženy, rýpnul si Nalbandian poté, co mu upřeli jestřábí oko

Možná dostane pokutu za virvál, který předváděl na kurtu a za to, že nemohl přijít na jméno rozhodčímu. David Nalbandian se ale utěšuje, že pravda byla na jeho straně. A po prohře s Američanem Johnem Isnerem v druhém kole Australian Open nešetří další kritikou sudího, který mu upřel možnost uplatnit jestřábí oko.

Foto: Toby Melville, Reuters

David Nalbandian diskutuje, rozhodčím Kader Nouni je nekompromisní

Článek

Záznam vskutku potvrdil, že šlo o míč v jeho prospěch. Otázkou je nakolik zaváhal i on sám, když uplatnění techniky nechtěl okamžitě.

Každopádně ale přivítal uštěpačnou poznámku novinářů, že rozhodčí Kader Nouni převážnou část sezóny tráví na utkáních ženského okruhu WTA. „No jo, tam podávají pomaleji, přesně pro tento typ lidí,“ sice se smíchem, ale přesto jedovatě poznamenal na Nouniho adresu.

Sporná situace se udála v páté sadě za stavu 8:8, kdy měl brejkbol. Isner trefil eso, ale lajnař hlásil aut. Hlavní ho záhy opravil a byla shoda. Argentinec změnu neslyšel, a teprve když stav zjistil, žádal jestřábí oko. Nouni ale odmítl video aplikovat, usoudil, že Nalbandian si řekl pozdě.

David Nalbandian diskutuje, rozhodčím Kader Nouni je nekompromisnífoto: Reuters/Toby Melville

Hráč zavolal vrchního rozhodčího turnaje Andrease Egliho, který ale potvrdil Nouniho rozhodnutí. Sudí se odvolával na pravidlo, podle kterého musí hráč požádat o kontrolu dopadu míčku "včas po výměně". Přesně stanovený čas ale není, záleží jen na rozhodčím.

Možná to byl klíčový duel momentu. "Je to směšné. Jak může být někdo tak hloupý za takového stavu? O co tomu sudímu šlo? Aby viděl své jméno a fotku v novinách? Neprohrál jsem kvůli tomu, ale bylo to hrozné," zlobil se Argentinec. „Nikdy jsem nic takového neviděl. Snad se nad tím někdo zamyslí.“

Reklama

Související témata: