Hlavní obsah

Krejčíková - Alexandrovová 7:6, 6:1Vítězná série trvá! Krejčíková si ve Štrasburku zahraje o finále

Aktualizováno

Tenistka Barbora Krejčíková pokračuje na antuce ve Štrasburku ve vítězném tažení. Turnajová pětka ve čtvrtečním čtvrtfinále vyřadila třetí nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou z Ruska po setech 7:6, 6:1 a ve čtvrtém vzájemném zápase se poprvé radovala. Její příští soupeřkou bude Jule Niemeierová. Jednadvacetiletá německá kvalifikantka, která dopoledne zvládla dohrávku 2. kola s Američankou Shelby Rogersovou, porazila Arantxu Rusovou z Nizozemska 6:4, 6:1 a svou bilanci výher v hlavní soutěži na okruhu WTA rozšířila na tři.

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Barbora Krejčíková si na turnaji ve Štrasburku zahraje o finále.

Článek

"Mám z toho radost. Hrála jsem velmi dobře a mám dojem, že se s každým zápasem zlepšuju. Jsem ráda, že si zahraju další. Je to perfektní a je úžasné vidět v ochozech diváky," řekla na kurtu Krejčíková, jež se opět do zápasu dostávala pomaleji. V úvodním gamu odvrátila dva brejkboly, ve třetím už podání neudržela.

Na rozdíl od předchozího zápasu s domácí Caroline Garciaovou dokázala skóre otočit ještě v prvním setu, který nakonec dotáhla do tie breaku. V něm zvítězila 7:4 a ve druhé sadě dál těžila z nevynucených chyb soupeřky. Od stavu 1:1 získala pět gamů v řadě a duel po hodině a 41 minutách ukončila hned při prvním mečbolu.

"Nejdřív si užiju postup, zregeneruju, možná se chvilku kouknu na další zápas a pak s trenérem vymyslíme plány na příště," uvedla elitní deblistka, jež si semifinálovou účastí znovu vylepší své maximum v žebříčku dvouhry, v němž jí momentálně patří 38. místo.

Krejčíková je letos podruhé v semifinále dvouhry na okruhu WTA. Nejdále se letos 25letá brněnská rodačka dostala v březnu v Dubaji, kde došla až do finále. Ve Štrasburku by mohla navázat na svoji bývalou trenérku Janu Novotnou, která turnaj vyhrála v roce 1989. Z českých tenistek se zde radovala ještě Nicole Vaidišová v roce 2006.

ŠTRASBURK (antuka, dotace 189 708 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Krejčíková (5-ČR) - Alexandrovová (3-Rus.) 7:6 (7:4), 6:1
Linetteová (8-Pol.) - Putincevová (4-Kaz.) 6:3, 6:3
Cirsteaová (Rum.) - Čang Šuaj (6-Čína) 6:2, 6:1
Niemeierová (Něm.) - Rusová (Niz.) 6:4, 6:1
BĚLEHRAD (antuka, dotace 511 000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Coria (Arg.) 6:1, 6:0
Molčan (SR) - Verdasco (Šp.) 6:2, 6:0
Martin (SR) - Lajovič (5-Srb.) 3:6, 6:3, 6:4
Delbonis (8-Arg.) - Carballes (Šp.) bez boje
PARMA (antuka, dotace 541 800 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Paul (6-USA) - Struff (4-Něm.) 6:2, 6:4
Korda (USA) - Nišioka (8-Jap.) 6:3, 6:3
Munar (Šp.) - Gasquet (5-Fr.) 6:1, 6:1
Cecchinato (It.) - Gombos (SR) 6:3, 6:1
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Jebavý, Nedovjesov (ČR/Kaz.) - Gille, Vliegen (1-Belg.) bez boje

Reklama

Související témata: