Hlavní obsah

Vondroušová měla nervy. Na kurtu to znát nebylo

Praha

Když si ráno uvědomila, že večer vykročí na kurt O2 areny, aby českým tenistkám zkusila zařídit první bod proti Německu, přepadla ji dost silná nervozita. Svou misi na Billie Jean King Cupu ale stříbrná medailistka z tokijské olympiády Markéta Vondroušová nastartovala precizně. K přemožení zkušené Andrey Petkovicové potřebovala jen 78 minut, zápas ovládla v poměru 6:1, 6:3.

Markéta Vondroušová byla od rána nervózní, zápas si ale nakonec hrozně užilaVideo: ITF

 
Článek

„Strašně ráda hraju za Česko, ale byla jsem fakt hrozně nervózní," oddechla si po povedeném začátku.

Po pár gamech bylo jasné, kdo je v Praze doma. Vondroušová Petkovicovou lákala na síť svými obávanými kraťasy a pak ji prohazovala nebo přelobovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Vondroušová v zápase s Andreou Petkovicovou z Německa.

„Ona je ale bojovná a nic nedá zadarmo," tvrdila o někdejší člence top 10 pondělní vítězka, která rychle našla svůj rytmus. „Od olympiády hraju fakt dobře, taky se tak cítím, ani nejsem zraněná," pochvalovala si 35. hráčka světového žebříčku.

„Měla jsem tu dost kamarádů. Byli různě rozesetí v hledišti, ale nakonec jsem našla mámu i tátu," usmála se Vondroušová poté, co dodala hostitelskému týmu klid.

V pohodě ustála i letošní novinku BJKC: elektronický systém, jenž vyhodnocuje, zda míček přešel lajnu, bez účasti čárových sudích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český kapitán Petr Pála a Markéta Vondroušová v zápase s Andreou Petkovicovou z Německa.

„Trošku opadlo napětí z jestřábího oka, ale mně to vyhovovalo," tvrdila Vondroušová, která divákům děkovala za neustálou podporu. „Vzhledem k tomu, jak jsem byla nervózní, nakonec možná jen dobře, že lidí nebylo tolik..."

Reklama

Související témata: