Hlavní obsah

Vyděšená tenisová šampionka! Výbuch na stadionu mohl znamenat štěstí v neštěstí

Do zápasu se světovou tenisovou jedničkou Ashley Bartyovou šla Aryna Sabalenková s velkým respektem. Na turnaji v Madridu byla Bartyová suverénní, vždyť vyhrála 16 zápasů na antuce v řadě. Jenže ve finále musela smeknout před třiadvacetiletou Běloruskou. Ta se při závěrečném ceremoniálu ale pořádně vyděsila.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková se při závěrečném slavnostním ceremoniálu pořádně vyděsila.

Článek

Sabalenková začala finálový zápas neskutečným způsobem. Světové jedničce nadělila hned v úvodu kanára. Bartyová do druhé sady vlétla s touhou zlomit vývoj utkání, a to se ji povedlo. Soupeřku hned na začátek brejkla a druhou sadu získala poměrem 6:3.

Ve třetím setu nechtěla ani jedna ze soupeřek udělat chybu. Pečlivě si hlídaly svoje podání, jenže Bartyová ho za stavu 4:4 neudržela a nabídla tak Bělorusce doservírovat zápas. Ta její nabídku využila a souboj ukončila čistou hrou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Women’s Tennis Association (@wta)

Sabalenková měla ze svého 10. titulu v kariéře a prvního z antuky ohromnou radost, dokonce předvedla i malý oslavný taneček. Při závěrečném ceremoniálu si převzala skleněnou vázu pro vítězku a chystala se pózovat fotografům, jenže se ozval výbuch.

Naštěstí šlo jen o výbuch konfet, ale Sabalenková se pořádně vyděsila. Vázu málem upustila, ale jak se říká, střepy přinášejí štěstí. I tak je ale zřejmě ráda, že si na svou první antukovou výhru krom vzpomínek odveze z Madridu i hmatatelný důkaz svého triumfu.

Reklama

Související témata: