Hlavní obsah

Výhra po měsíci. Krejčíková se díky deblu může zase nastartovat

Přesně před měsícem vyhrála Barbora Krejčíková svůj poslední zápas na okruhu WTA v singlu, když ve třetím kole v Indian Wells porazila Američanku Amandu Anisimovovou. Od té doby se ne a ne zase chytit. Až úvodní zápas čtyřhry ve skupině Turnaje mistryň v Guadalajaře přinesl české tenisové jedničce opět vítěznou radost.

Sestřih zápasu Krejčíková, Siniaková - Fischmanová, OlmosováVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Prohrané osmifinále se Španělkou Paulou Badosaovou v Indian Wells. Pak dvě trpké prohry před domácím publikem s Angelique Kerberovou a Belindou Bencicovou při finále Billie Jean King Cupu v Praze. A nemastný vstup do Masters v duelu s Anett Kontaveitovou.

„Spousta věcí je pro mě tenhle rok poprvé. Sbírám zkušenosti, učím se," tvrdila Krejčíková.

Experti a trenéři v případě série porážek obvykle hráčkám radí návrat k jednoduchým základním návykům, které si světová trojka osvojila právě v deblu. Proti kanadsko-mexické dvojici Fichmanová, Olmosová se navíc Krejčíková mohla opřít o svou parťačku Kateřinu Siniakovou, která byla nejlepší hráčkou na kurtu a na síti dávala soupeřkám najevo, že nemají nárok. A najednou to zase šlo.

„Hrály jsme svou hru," věří v návrat formy Krejčíková.

Češky společně ovládly French Open a Wimbledon 2018, triumf na Roland Garros si letos zopakovaly a k tomu přivezly zlato z olympiády v Tokiu. Do Mexika přiletěly v roli největších favoritek, i když vzhledem k účasti na BJKC neměly tolik času na přípravu v nezvyklých podmínkách v nadmořské výšce přes 1500 metrů nad mořem.

Absolutně dominantní výkon v deblu může Krejčíkové pomoct i směrem ke klíčovému souboji dvouhry s Garbiňe Muguruzaovou (sobota od 2.30 SEČ).

Když se se Španělkou utkaly naposledy, byla to vypjatá bitva, ve které na závěr soupeřce vytekly nervy. Krejčíková si v osmifinále US Open vyžádala ošetření, jelikož měla problémy s břichem. Při odchodu z kurtu jí museli podpírat. Přesto vyhrála 6:3, 7:6 a Muguruzaová chování české hráčky za neprofesionální.

„Před pár dny jsem ještě byla v Evropě. Je to pro mě velice složité, ale musím se s tím nějak vypořádat. Věřím, že tady odehraju lepší zápasy," přeje si Krejčíková, jediná hráčka, která v Guadalajaře bojuje na dvou frontách.

Reklama