Hlavní obsah

Zoufalství z Češek! Strašně bolavá porážka, smutní španělská hvězda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Guadalajara/Praha

Když se do toho pořádně opřela, tribuny s mexickými diváky se rozvášnily. A přesto dvojnásobná španělská grandslamová vítězka Garbiňe Muguruzaová s Karolínou Plíškovou zase prohrála. Proti Češkám má rodačka z Caracasu neslavnou bilanci.

Sestřih zápasu Karolína Plíšková - MuguruzaováVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Bitva bývalých světových jedniček na Turnaji mistryň v Guadalajaře skončila po dvou a půl hodinách porážkou Španělky v poměru 6:4, 2:6, 6:7.

"Od druhého setu jsem cítila, že neservíruju tak dobře jako v prvním," líčila Muguruzaová, kterou na duel takticky připravila její současná trenérka a bývalá koučka Plíškové Conchita Martinezová. Ale ani to nestačilo.

"Karolína se do toho opřela, obzvlášť při servisu," řekla španělská tenistka. Plíšková měla ve druhé sadě úspěšnost prvního podání 89 procent a trefila 4 esa. "To je její největší zbraň, tím se zápas vyrovnal," potvrdila Muguruzaová. "Ve třetím setu jsme do toho ale opravdu šlápla, byla to vyrovnaná bitva."

Fanoušci na straně Španělky

Diváci v areálu při večerním duelu dokázali ocenit obě soupeřky, větší podporu ale měla pochopitelně 28letá Španělka.

V tie-breaku rozhodující sady, který byl festivalem ztracených servisů, vedla 3:1. Už předtím dokázala odvrátit Plíškové dva mečboly a ve zkrácené hře i třetí. Až při čtvrtém poslala míček do autu a kouč české vítězky Sascha Bajin se rozzářil jak měsíček.

Rozhovor s Karolínou Plíškovovou po zápase Turnaje mistryň s Garbiňe MuguruzaovouVideo: O2 TV Sport

"Strašně těžký zápas pro obě z nás. Rozhodl to vlastně jeden míček. Strašně bolavá porážka," litovala Muguruzaová. "Bojovala jsem, jak jen to šlo. V Mexiku jsem namotivovaná, publikum mě hnalo dopředu. Ale bohužel," povzdechla si poražená, kterou čeká v základní skupině Turnaje mistryň ještě jeden zápas proti Češce.

Duel s Barborou Krejčíkovou bude pro pátou hráčku WTA zároveň odvetou za vyhrocený střet na US Open, kde Muguruzaová českou soupeřku, jež měla zdravotní problémy, nařkla z neprofesionálního chování. Španělka pak v osmifinále newyorského grandslamu prohrála s Krejčíkovou 3:6 a 6:7.

Bilance Muguruzaové s nejlepšími Češkami
Barbora Krejčíková - 1:2
Karolína Plíšková - 2:9
Petra Kvitová - 1:5
Karolína Muchová - 0:1
Markéta Vondroušová - 1:0
Tereza Martincová - 1:0
Kateřina Siniaková - 1:2

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori