Hlavní obsah

Vzestup české hvězdy. Krejčíková si zahraje o finále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Barbora Krejčíková si na turnaji v San Diegu zahraje semifinále. Sedmadvacetiletá česká tenistka porazila Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou 6:4, 6:3 a ve dvouhře se dostala nejdále od zranění kotníku ve Wimbledonu. O třetí letošní finále bude bojovat proti domácí Američance Danielle Collinsové. Ve hře o titul je Krejčíková v Kalifornii také s tradiční deblovou partnerkou Kateřinou Siniakovou, dnes je rovněž čeká semifinále.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Tenistka Barbora Krejčíková na starším snímku.

Článek

Světová třináctka Krejčíková si poradila s brazilskou dvacítkou i potřetí ve dvou setech. Collinsovou naopak nezná. „Nikdy jsem proti ní nehrála, nikdy s ní netrénovala, takže nevím, co čekat,“ řekla pro web WTA Tour šampionka předloňského Roland Garros.

Krejčíková má ze singlu šest titulů, poslední získala v únoru v Dubaji. V červnu hrála finále v Birminghamu, ale po wimbledonském zranění přišla série čtyř porážek. Proti Haddadové Maiaové začala nástupem 5:1, Brazilka se však přiblížila na jediný game. Při vlastním servisu Krejčíková set ukončila.

„Zůstala jsem klidná. Čekala jsem, že bude bojovat a pokusí se využít každou příležitost. Ale soustředila jsem se na sebe, na své údery,“ řekla Krejčíková. Ve druhé sadě po dvou brejcích vedla 3:0 a vedení už nepustila.

Turnaj žen v San Diegu (tvrdý povrch, dotace 780.637 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
KREJČÍKOVÁ (4-ČR) - Haddadová Maiaová (7-Braz.) 6:4, 6:3
Navarrová (USA) - Sakkariová (3-Řec.) 6:4, 0:6, 7:6 (7:4)
Turnaj žen v Ósace (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wang Sin-jü (3-Čína) - Putincevová (6-Kaz.) 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3
Kruegerová (USA) - Kalinská (Rus.) 6:3, 6:1
Hontamaová (Jap.) - Hartonová (Niz.) 6:7 (2:7), 6:4, 6:1
Ču Lin (1-Čína) - Mandliková (USA) 6:3, 6:2

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka