Hlavní obsah

Podklouznutí, trocha vzteku a mazácký závěr. Lehečka se nenechal zviklat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Valencie do Málagy je to přes 600 kilometrů. V semifinálové skupině Davis Cupu si ale čeští tenisté cestu k listopadovému finálovému turnaji v Andalusii výrazně přiblížili. Po Španělsku si ve čtvrtek podali i soupeře z Jižní Koreje. Vítězný druhý bod si v souboji jedniček se Sun-u Kwonem připsal Jiří Lehečka - 6:1, 7:5!

Foto: Pablo Morano, Reuters

Servírující Jiří Lehečka.

Článek

Po úvodní sadě, která trvala jen 24 minut, se utkání po Lehečkově podklouznutí v osmém gamu druhého setu ještě zašmodrchalo. Soupeř využil chvilkové nepohody českého hráče a otočil stav na 5:4. Lehečka při pauze vztekle odhodil raketu, ovšem následující tři gamy zvládl jako mazák a Česko je blizoučko k fantastickému úspěchu.

„Byl to velice náročný den, trochu náročnější pro Tomáše než pro mě. Nikdy není jednoduché dohrát celý zápas do konce, ale zase se to povedlo,“ usmál se v rozhovoru pro Českou televizi Lehečka, který po snadném úvodu zápasu očekával větší korejský odpor.

„První set jsem diktoval tempo, šlo mi všechno na ruku. Hrál jsem tak, jak jsem potřeboval. A druhý set jsem věděl, že bude těžký, protože je to velice dobrý ‚betonář‘ a má toho spoustu za sebou. O to cennější ta výhra je,“ pronesl jednadvacetiletý hráč, který si podruhé ve Valencii užíval pocity, že rozhodl o celkové české výhře.

„Vždycky jsem byl zvyklý, že se promícháme, někdy začíná dvojka, někdy jednička. O to hezčí to pro mě je, když pak můžu sdílet radost se zbytkem týmu.“

V pěti zápasech ve skupině Češi ještě nepoznali palčivou hořkost porážky. „Jedna věc je vyhrát nad Španělskem nebo Koreou, a druhá věc bez ztráty zápasu. Každý bod se počítá a včerejší výhra kluků v deblu se Španěly byla pro nás strašně cenná. Byli jsme za ni šťastní,“ přikývl lídr českého týmu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.