Hlavní obsah

Česko je nejlepší ženskou tenisovou velmocí historie, tvrdí bývalá koučka Williamsové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gratulace a údiv sklízí Markéta Vondroušová z celého světa za to, že dokázala jako první nenasazená hráčka v historii otevřené éry světového tenisu ovládnout finále s Tunisankou Uns Džábirovou a tím vyhrát prestižní Wimbledon. Svoji poklonu české tenistce vzdala také bývalá trenérka americké hvězdy Sereny Williamsové či Karolíny Plíškové Rennae Stubbsová. Na sociálních sítích však napsala zajímavý názor na český ženský tenis.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Markéta Vondroušová seznačně vyhrála letošní Wimbledon 2023.

Článek

Jen pár hodin po posledním odpalu Vondroušové na letošním britském grandslamu na svém twitteru napsala pro některé možná kontroverzní názor. „Česká republika je nejlepší ženská tenisová země, kterou jsme kdy mohli vidět! Když se zamyslíme nad počtem obyvatel a velikostí, je neskutečné, kolik hráček vyprodukovali!" adorovala bývalá australská tenistka ženské plejerky v Česku.

Poté začala postupně vyjmenovávat křestní jména i příjmení: „Martina, Hana, Helena, Jana, Petra, Karolína, Barbora, Muchová, Markéta, Strýcova!" zmínila Stubbsová hned 10 českých tenistek. „Mohla bych ještě pokračovat, ale určitě jste pochopili moji pointu," dodala ve svém tweetu.

Tím jasně poukazuje na to, kolik českých hráček se ukázalo ve světovém tenise v dobrém světle napříč historii. Ať už se jedná o velikánky z dob minulého století, jakými byly Martina Navrátilová, Hana Mandlíková, Jana Novotná či Helena Suková, tak zmiňuje i hráčky, které aktuálně hrdě reprezentují českou zemi.

Na fakta se mimo jiné stačí podívat do aktuálního žebříčku WTA, kde v první třicítce figuruje hned 6 českých hráček. Konkrétně Petra Kvitová (8.), nová šampionka Wimbledonu Markéta Vondroušová (10.), Barbora Krejčíková (12.), Karolína Muchová (18.), Karolína Plíšková (23.) a Marie Bouzková na 29. místě. Touto statistikou se momentálně žádná jiná národnost pyšnit nemůže.

V reakcích někteří uživatelé začali přidávat další česká jména, které Stubbsová vynechala. „A ještě aktuální světová jednička čtyřhry Siniaková!" zmiňuje jeden z nich. „Ano," reaguje aktuálně expertka televizní stanice ESPN. „Lucie Šafářová," přidává další z komentujících. Na to bývalá tenistka odpovídá: „Ano, psala jsem, že bych jich vyjmenovala více, ale jistě chápete mojí pointu!"

Našli se i tací, kteří s názorem Australanky nesouhlasí. Například jeden z takových lidí píše: Musel bych si sednout a popřemýšlet, ale myslím si, že Spojené státy také vychovaly docela dost ikonických hráček. Oba národy mají skvělé hráčky, je to na nějakou debatu, který z nich je ten nejlepší."

Rennae Stubbsová na to rychle zareagovala: „Počet obyvatel České republiky je přibližně 10 milionů! To je stejně jako má například New Jersey! To je naprosto ohromující. Zkuste mi schválně říct jinou zemi, která má tolik obyvatel a vyprodukovala tak mnoho dobrých hráček! Jen do toho, já si počkám!" Ukázala tím na to, že USA má přibližně třicetkrát větší populaci než samotné Česko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.