Hlavní obsah

Djokovič - Sinner 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2Djokovič je po famózním obratu v semifinále Wimbledonu

Aktualizováno

Obhájce titulu Srb Novak Djokovič otočil ve Wimbledonu čtvrtfinále s Italem Jannikem Sinnerem a po vítězství 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2 může dál v Londýně usilovat o čtvrtý triumf za sebou a sedmý celkově. Nasazená jednička bojovala s třináctým hráčem světa více než tři a půl hodiny. Rodák z Bělehradu se o postup do finále utká s Britem Cameronem Norriem.

Foto: Toby Melville, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič po jednom ze skvělých úderů bavil diváky.

Článek
Fotogalerie

Obhájce titulu Srb Novak Djokovič otočil ve Wimbledonu čtvrtfinále s Italem Jannikem Sinnerem a po vítězství 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2 může dál v Londýně usilovat o čtvrtý triumf za sebou a sedmý celkově. Nasazená jednička bojovala s třináctým hráčem světa více než tři a půl hodiny. Rodák z Bělehradu se o postup do finále utká s Belgičanem Davidem Goffinem, nebo Britem Cameronem Norriem.

Nenasazená hráčka, které patří 103. místo v žebříčku, vyzve Ons Džabúrovou z Tuniska, která ve čtvrtfinále porazila 3:6, 6:1, 6:1 Marii Bouzkovou. Světová dvojka se stala první grandslamovou semifinalistkou z arabských a severoafrických zemí.

Pětatřicetiletý Djokovič prohrál letos ve Wimbledonu poprvé dva sety a musel otáčet nepříznivý výsledek 0:2. Od třetí sady ale byl při vlastním servisu stoprocentní a o patnáct let mladšího soupeře pětkrát brejknul. Posedmé v kariéře obrátil na grandslamovém turnaji zápas, v němž prohrál úvodní dva sety.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič vrací úder v utkání s Jannikem Sinnerem z Itálie.

"První dva sety byly oproti těm dalším třem úplně odlišné. Tou dobou byl (Sinner) lepším hráčem. Poté jsem odešel na toaletu a trochu jsem si v zrcadle promluvil sám se sebou. Někdy, když se neděje nic moc pozitivního, jsou tyhle věci nutné," řekl v rozhovoru na kurtu Djokovič.

Jeho dalším soupeřem bude šestadvacetiletý Norrie, který si po výhře 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5 nad Davidem Goffinem z Belgie poprvé zahraje grandslamové semifinále. Jeho maximem na turnajích velké čtyřky dosud bylo třetí kolo.

Bývalý první hráč světa si připsal ve Wimbledonu 26. vítězství po sobě a v Londýně je v semifinále už pojedenácté. Dál drží naději na zisk 21. grandslamového titulu, kterým by se dotáhl na rekordmana Rafaela Nadala. Španěl jich má na kontě 22.

Djokovič také může získat první titul z turnajů velké čtyřky v této sezoně. Na Australian Open nestartoval kvůli tomu, že nebyl očkovaný proti koronaviru, na Roland Garros vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Nadalem.

Mariaová zdolala krajanku

Obrat se povedl také Mariaové. Po ztrátě první sady a úvodního podání ve druhém setu se proti dvanáct let mladší soupeřce vrátila do hry čtyřmi vyhranými gamy za sebou a také v poslední sadě dokázala zareagovat na nepříznivý stav 2:4. Po téměř dvouapůlhodinovém boji zápas ukončila využitím prvního mečbolu.

Mariaová, jež je dvojnásobnou matkou, se stala ve věku 34 let a 332 dní nejstarší debutantkou v semifinále grandslamu v takzvané open éře. Dosud nikdy nepřešla ve dvouhře přes třetí kolo. Mariaová je také čtvrtou hráčkou od roku 1984, jež se dostala do mezi čtyři nejlepší hráčky Wimbledonu, aniž by figurovala v první stovce žebříčku WTA.

WIMBLEDON (tráva, dotace 40,35 milionu liber):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Sinner (10-It.) 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Mariaová - Niemeierová (obě Něm.) 4:6, 6:2, 7:5.

Reklama