Hlavní obsah

Holky se nás bojí! Krejčíková se Siniakovou si spolu ještě nepinkly a už jsou ve třetím kole Wimbledonu

Londýn
Aktualizováno

Nezvykle postoupily tenistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková do třetího kola čtyřhry ve Wimbledonu. Turnajové jedničky totiž v All England Clubu zatím neodehrály v deblu ani jeden zápas, jejich soupeřky už dvakrát z pavouku odstoupily.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková s trofejí pro vítězky French Open.

Článek

"To je až neuvěřitelný! Ani jedna z nás nečekala, že budeme na grandslamu ve třetím kole a ani si neťukneme. Můžeme si dělat srandu, že se nás holky bojí," smála se Siniaková.

V prvním kole měly vítězky wimbledonské čtyřhry z roku 2018 hrát s francouzským párem Alizé Cornetová, Fiona Ferrová. "Ale z turnaje se vytáhly. Ráno se musí zapisovat náhradnice, které jsou v dějišti a nikdo se nezapsal, takže jsme neměly s kým hrát," vysvětlila Siniaková.

Ve druhém kole měly nastoupit proti rusko-kazašské dvojici Anna Kalinská, Julia Putincevová. Zápas se měl hrát na konci dnešního programu. Organizátoři duel zprvu přeložili na pondělí, ale poté Putincevová a Kalinská odstoupily. "Ani nevím proč," dodala Siniaková.

O postup do čtvrtfinále by se měly střetnout se Slovenkou Viktorií Kužmovou a Arantxou Rusovou z Nizozemska. "Snad už si zahrajeme," řekla Siniaková.

S Krejčíkovou letos můžou zopakovat úspěch starý tři roky, kdy po sobě vyhrály Roland Garros a Wimbledon. Letos už udělaly první krok triumfem v Paříži.

Reklama