Hlavní obsah

Krach českých tenistek. Ani jedna z kvalifikantek se ve Wimbledonu nepředstaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generálky na blížící se Wimbledon se českým tenistkám nevydařily. Zmar Karolíny Plíškové, Barbory Krejčíkové a Marie Bouzkové na turnaji v Eastbourne a Kateřiny Siniakové v německém Bad Homburgu podtrhl krach hned šesti Češek v úvodním kole kvalifikace na travnatý grandslam.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Linda Fruhvirtová.

Článek

Úterý se stalo černým dnem pro české tenistky. V akci jich na různých turnajích bylo hned jedenáct, ale uspět se podařilo jen jediné. Petra Kvitová si v prvním kole travnatého turnaje v Eastbourne poradila s Chorvatkou Donnou Vekičovou 6:1 a 7:6. Paradoxem je, že jak Krejčíková, Siniaková, Plíšková, tak i Bouzková se Sorribesovou ve čtyřhře proti vracející se Sereně Williamsové s Ons Džabúrovou, získaly v zápasech první set.

Úterní odpoledne se neslo také v duchu úvodního kola kvalifikace na blížící se Wimbledon. Do něj nastoupilo hned šest Češek, pro které šlo, krom Smitkové, o grandslamový kvalifikační debut, ale neuspěla ani jedna. Svou premiéru si odbyla Anna Sisková, která do ní vstoupila skvěle. První sadu vyhrála jednoznačně 6:1, tu druhou však stejným poměrem ztratila a v rozhodujícím setu vyfasovala od Američanky Louisy Chiricové dokonce kanára.

„Jelikož jsem teď prohrála zápas, tak pocity nejsou úplně nejlepší. Ale jsem ráda, že jsem tu mohla startovat," řekla Sisková po zápase. V kvalifikaci Wimbledonu debutovala i sedmadvacetiletá Jesika Malečková, která prohrála s nasazenou čtyřkou Cristinou Bucsaovou 2:6 a 1:6.

I talentovaná Linda Fruhvirtová, která je ze všech šesti českých tenistek nejlépe postavenou ve světovém žebříčku (175.), svou premiéru nezvládla. Proti Francouzce Tessah Andrianjafitrimové však svedla tříhodinovou bitvu, kterou nakonec prohrála 6:2, 4:6 a 6:7 (6:10).

Šampionka z nedávného turnaje ITF v České Lípě šestnáctiletá Sára Bejlek podlehla Američance Emině Bektasové 6:7 a 3:6. Miriam Kolodziejová nestačila na favorizovanou Němku Nastasji Schunkovou a po hodině a půl prohrála 1:6 a 4:6.

Jedinou zkušenou Češkou v kvalifikaci byla osmifinalistka turnaje z roku 2014 Tereza Smitková, která opouštěla kurt už po hodině a čtvrt. Ve druhém setu dokonce nevyužila setbol za stavu 5:4 a 40:30 na returnu. Nakonec prohrála 3:6 a 5:7. „Škoda, že jsem nevyužila některých šancí. Ve druhém setu jsem dlouho vedla, pak mi bohužel odešel první servis. To mě stálo hodně sil," uvedla po zápase sedmadvacetiletá Češka.

Kvalifikace na tenisový Wimbledon v Londýně (tráva):
Ženy - 1. kolo:
Bucsaová (4-Šp.) - Malečková (ČR) 6:2, 6:1,
Andrianjafitrimová (12-Fr.) - L. Fruhvirtová (ČR) 2:6, 6:4, 7:6 (10:6),
Schunková (21-Něm.) - Kolodziejová (ČR) 6:1, 6:4,
Bektasová (USA) - Bejlek (ČR) 7:6 (7:3), 6:3,
Chiricová (USA) - Sisková (ČR) 1:6, 6:1, 6:0,
Ponchetová (Fr.) - Smitková (ČR) 6:3, 7:5.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články