Hlavní obsah

Kvitová žasne nad Vondroušovou: Velký okamžik pro tebe i český tenis! Přidávají se i další hvězdy

K nečekanému triumf v tenisovém Wimbledonu gratulují Markétě Vondroušové na sociálních sítích soupeřky i bývalé slavné hráčky. Oceňují především to, jak se dokázala vrátit po loňském zranění zápěstí. Zároveň mají slova útěchy pro poraženou finalistku Tunisanku Uns Džábirovou.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Markéta Vondroušová je wimbledonskou šampionkou

Článek

"Velký okamžik pro tebe i český tenis. Užij si každou chvíli tohohle vítězství," napsala na instagramu dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová. "Úchvatný turnaj, Markéto," reagovala světová jednička Polka Iga Šwiateková.

"Úžasný comeback po letech komplikací," uvedla Francouzka Caroline Garciaová. "Je mi líto Uns, ale skvělý comeback pro Markétu po všech jejích zraněních," doplnila Australanka Darja Savilleová.

Finalistce Frech Open 2019 a stříbrné medailistce z olympijských her 2021 v Tokiu pogratulovala také Američanka Billie Jean Kingová. Ta byla v roce 1963 ještě před začátkem "open" éry poslední nenasazenou tenistkou ve finále Wimbledonu před Vondroušovou.

"Po slibném začátku měla Uns Džábirová problémy v dodržování strategie proti silné a pestré hře Vondroušové. Gratuluji Markétě k zaslouženému vítězství. A klobouk dolů před Uns - jednou to dokážeš!" napsala bývalá srbská hvězda Ana Ivanovičová, vítězka French Open z roku 2008.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články